Η τοπική μας Εκκλησία, ο Μητροπολίτης μας και ο Ιερός Κλήρος, κάθε χρόνο βρίσκονται κοντά στους υποψηφίους μαθητές των πανελληνίων εξετάσεων.

ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Το απόγευμα της Τρίτης 28 Μαΐου 2019, στον Παλαιοχριστιανικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κάστρου Καλύμνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος, συνοδευόμενος από τους Ιερείς της Χώρας, τέλεσε Ιερά Παράκληση υπέρ θείας βοηθείας και επιτυχίας των παιδιών μας – τελειοφοίτων μαθητών και μαθητριών των Λυκείων της Καλύμνου στις πανελλήνιες εξετάσεις που ξεκινούν σε λίγες ημέρες.

Παρόντες ήταν επίσης οι διευθυντές των Λυκείων, οι καθηγητές τους και οι γονείς και κηδεμόνες τους, αλλά και αρκετοί πιστοί.


ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ

Το εσπέρας της Τετάρτης 29 Μαΐου 2019, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα Καλύμνου, τα παιδιά μας – οι τελειόφοιτοι μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων της Καλύμνου και υποψήφιοι των φετινών πανελληνίων εξετάσεων, οι διευθυντές των Λυκείων, οι καθηγητές τους και οι γονείς και κηδεμόνες τους, συμμετείχαν στην Νυκτερινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Παΐσιος, συμπαραστατούμενος από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Ισίδωρο Γλυνάτση.

Στον σύντομο πατρικό λόγο του, που απηύθυνε στους υποψηφίους μαθητές των πανελληνίων εξετάσεων, ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε «καλή επιτυχία», τους παρότρυνε να έχουν τόλμη και θάρρος, να είναι συγκεντρωμένοι στα μαθήματά τους, να είναι οπλισμένοι με την χάρη του Θεού μας, και να είναι σίγουροι ότι θα πετύχουν.

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των μαθητών που μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κάθε μαθητής έλαβε το αναμνηστικό (γραφική ύλη , δωρεάν προσφορά του βιβλιοχαρτοπωλείου «σχολικού κέντρου» Καλύμνου) και μία μικρή εικόνα του Αγίου Σάββα, ως ευλογία, από την Ηγουμένη της Ιεράς Μονής του Αγίου Σάββα.

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

 

Επιμέλεια:   Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες:   π. Κων/νος Σμαλιός , Κλεάνθης Μαρτίνος