ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ 

Με κάθε λαμπρότητα και κατάνυξη έγινε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην εορτάζουσα Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος Καλύμνου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ

Παρευρέθησαν οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, ενώ η προσέλευση των προσκυνητών ήταν εντυπωσιακά μεγάλη, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, με την παρουσία Καλυμνίων απανταχού της γης, αλλά και πλήθος πιστών από τα Δωδεκάνησα και όλη την Ελλάδα.

Το βράδυ εψάλη παράκληση, ετελέσθη ιερά αγρυπνία και το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ


ΣΤΗΝ  ΛΕΡΟ

Και στη Λέρο, εορτάσθηκε με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στον ομώνυμο Ιερό Ναό, στην τοποθεσία «Παλιασκλούπη» (παλαιό Ασκληπιείο) στον Πλάτανο.

Την παραμονή, Παρασκευή 26 Ιουλίου, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, με την συμμετοχή των Ιερέων της νήσου, παρουσία των τοπικών Αρχών, του Επάρχου, Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθος πιστών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος μίλησε για τον Άγιο Παντελεήμονα, για «την ιατρική του συνείδηση, που τον έκανε να αντιμετωπίζει τους ανθρώπους ως εικόνες του Θεού και αδελφούς δικούς του, προσφέροντάς τους τις ιατρικές υπηρεσίες δωρεάν και με αληθινή αγάπη».


ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Βίντεο-Φωτό:  «Αλήθεια-FM»-Ν.Μαμάκας.