Με κατάνυξη τελέσθηκε η πρώτη ακολουθία της παρακλήσεως, μετ’ αρτοκλασίας, το εσπέρας της Πέμπτης 1η Αυγούστου, στον Ιερό Ναό της Παναγίας του Κάστρου Λέρου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου,  συμπροσευχομένου του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου και των Ιερέων π.Νικοδήμου Φωκά Αρχ.Επιτρόπου Λέρου, π.Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ και ιερομονάχου π.Γεδεών.

Στην ιερά παράκληση έψαλλαν με το Λέρικο βυζαντινό ύφος οι ιεροψάλται κ.κ. Ισίδωρος Λιβανός, Γεώργιος Γαμπιέρης, Γεώργιος Μαρκόπουλος, Δημήτριος Λερούσης.

Κατά την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως παρέστη ο Δήμαρχος Λέρου κ.Μιχ.Κόλιας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Ι.Κωνσταντινίδης και κα Αικ.Εμμανουήλ, και πλήθος πιστών.

 

 

 

 

 

Ο Μητροπολίτης στη σύντομη προσλαλιά του καλωσόρισε τους ομογενείς Λεριούς και επισκέπτες που βρίσκονται για διακοπές στο νησί, τονίζοντας ότι «αυτός ο λαός είναι πιστός, και εκεί που βρίσκονται στην ξενιτιά τηρούν τα ήθη και τα έθιμα και είναι πιστός στις παραδόσεις της πίστης και του έθνους μας. Και είμεθα βέβαιοι ότι φεύγοντας απ’ αυτό το νησί θα μεταφέρουν τον παλμό της Παναγιάς μας στους κατοίκους εκεί που θα πάνε, στους Λερίους αλλά και σε όλους τους Έλληνες. Ευχήθηκε, τέλος, καλό δεκαπενταύγουστο, και η Παναγιά μας, που είναι προστάτης όλων των ανθρώπων, είναι εκείνη που μας προστατεύει πάντοτε από κάθε κακό».

Μετά το πέρας της παρακλήσεως ο Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος εμοίρασε τον άρτο στους πιστούς.


ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ:

 

 

 

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες-Βίντεο:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως