Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 17ο  Συμπόσιο «Ανοιχτή Αγκαλιά», που διοργανώθηκε στη Λέρο, στις 6 Οκτωβρίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο «Σχολή Σοφίας» της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Το θέμα του Συμποσίου ήταν «Μαθησιακές δυσκολίες – Ένα φάσμα στα όρια της υπεραξιολόγησης – Ανίχνευση – Εκπαιδευτικές και ειδικές παρεμβάσεις».

Διοργανωτές:  Φ.Κ.Π.Ι. «Ανοιχτή Αγκαλιά», οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Λέρου.

Συνδιοργάνωση:  «Κ.Ε.Κ. Γ.Γεννηματάς» στα πλαίσια του έργου «Δράσεις ενημέρωσης, επιμόρφωσης και κατάρτισης» με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

Στο Συμπόσιο παρέστησαν περί τα 100 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ.Στέφανος, εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών & Επικοινωνιών κ.Ι.Θεμέλαρος, Διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί, νηπιαγωγοί, γονείς, κ.α.

Η έναρξη του συνεδρίου έγινε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί, με τους καθιερωμένους χαιρετισμούς, εν συνεχεία ακολούθησαν οι εισηγήσεις των ομιλητών, και ολοκληρώθηκε στις 2:30΄ το μεσημέρι, μετά από συζήτηση με το ακροατήριο.

Μετά το πέρας των εργασιών του Συμποσίου, οι συμμετέχοντες έλαβαν "βεβαιώσεις συμμετοχής", καθώς προσφέρθηκαν και κεράσματα εκ μέρους των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.


ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ:

 

Επιμέλεια-φωτογραφίες-βίντεο:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως