Με ευλάβεια και εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε και φέτος η πόλη της Ρόδου - το διάστημα 13 και 14 Νοεμβρίου 2019 - τη μνήμη του Πολιούχου της,  Αγίου Νεομάρτυρα Κωνσταντίνου του Υδραίου, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Νεοχωρίου, στον τόπο όπου ετάφη μετά το μαρτύριο του και όπου σήμερα  θησαυρίζεται το τίμιο λείψανό του και η πλάκα του τάφου του.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ρόδου, Λέρου-Καλύμνου-Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου και Νουβίας κ. Σάββα, και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Στρατονικείας κ. Στεφάνου, Ολύμπου κ. Κυρίλλου και Γκούλου κ. Σιλβέστρου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος  άγιος Ιωαννίνων.

Τους ύμνους κατά τον Εσπερινό, τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία απέδωσε η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ρόδου.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, έλαβε χώρα η λιτάνευση της ιεράς Εικόνας και του τιμίου Λειψάνου του Αγίου στο κέντρο της πόλεως Ρόδου, συνοδεία αγήματος του στρατού και της φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου. Η πομπή κατέληξε στα προπύλαια του Δημοτικού Μεγάρου, όπου έλαβε χώρα η Αρτοκλασία και ακολούθως η Απόλυσις, παρουσία του ιερού κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως, των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών του τόπου, της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας και πλήθους κόσμου.

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Πηγή:  Ιερά Μητρόπολη Ρόδου