Σε 300.000 ευρώ ανήλθαν οι δαπάνες που κάλυψε εξ ολοκλήρου ο Γιάννης Χαλίκος για τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από το σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017 στον Ι. Ν. Παναγίας Καλαμιωτίσσης Καλύμνου.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προήλθαν από το σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017 στον ενοριακό Ιερό Ναό Παναγίας Καλαμιώτισσας Πόθιας Καλύμνου.

Ο Γιάννης Χαλίκος, ο ευεργέτης της Καλύμνου, «πήρε πάνω του» την γενική επισκευή του Ιερού Ναού και οι συνολικές δαπάνες ανήλθαν στο ποσό των 300.000 ευρώ!

Εκτός από τις εργασίες στο εσωτερικό του Ιερού Ναού για την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017, που έγιναν με βάση εγκεκριμένης μελέτης που εκπονήθηκε από εξειδικευμένο τεχνικό μελετητικό γραφείο, πραγματοποιήθηκε μόνωση και στεγανοποίηση της οροφής εξωτερικά.

Ο Μητροπολίτης μίλησε με θερμά λόγια για τον ευεργέτη της Καλύμνου Γιάννη Χαλίκο και όπως χαρακτηριστικά είπε «ο Γιάννης είναι πανταχού παρών». Έδωσε 300.000 ευρώ για την Παναγιά και τώρα δίνει χρήματα για προμήθεια τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο που ξεκίνησε να διανέμει σε όσους τα έχουν ανάγκη.

Όπως είπε, "η εκκλησία θα ξεκινήσει μετά την καθαριότητα να λειτουργεί άμεσα και θα περιμένει το καλοκαίρι που θα έλθει στην Κάλυμνο ο Γιάννης Χαλίκος για να κάνει τα επίσημα εγκαίνια της ανακαίνισης".

Ο φακός του kalymns-news.gr βρέθηκε σήμερα πρωί στους χώρους του Ιερού Ναού που επισκέφτηκε και ο Μητροπολίτης κ.κ. Παΐσιος.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Μάμα Χαραμαντά και τις δηλώσεις του Μητροπολίτη μας: