Από την Ιερά Μητρόπολη ανακοινούται ότι:

 

  • ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

 

ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Κατά την Απόδοση της εορτής του Πάσχα, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. Παΐσιος, θα προστεί της Παννυχίδος – Αγρυπνίας στην Ιερά Μονή Αγίων Αγγέλων Λέρου, αύριο Τρίτη 26-5-2020 και ώρα 8 μ.μ.

 

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Ο Θεοφ. Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος θα προστεί της Παννυχίδος – Αγρυπνίας στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Καλύμνου, αύριο Τρίτη 26-5-2020 και ώρα 7 μ.μ.

 

Η ημέρα αυτή θεωρείται ισότιμη με την ημέρα του Πάσχα, γι’ αυτό και η Ακολουθία θα είναι ακριβώς η ίδια με την Ακολουθία της Αναστάσεως.

 

Παρακαλείται το ευσεβές πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας όπως χαρεί την Αγία αυτή Ημέρα πνευματικά που δυστυχώς δεν μας επέτρεψε ο επάρατος ιός ο καλούμενος «κορωνοϊός».

 

Αδελφοί , ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !

 

 

  • ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

 

Από την Ιερά Μητρόπολη ανακοινούται ότι:

 

Κατά την Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, 27-5-2020, εορτάζει η ιστορική Μονή της Αναλήψεως του Κυρίου Καλύμνου.

Το εσπέρας της Τετάρτης 27 Μαΐου και ώρα 6:30΄μ.μ., κατά το έθος της Μονής, θα τελεστεί στο υποστήλιο της Μονής η Απόδοσις της ενάτης ώρας του Πάσχα και θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του Ιερού Κλήρου της νήσου.

Θα κηρύξει τον θείο λόγο ο Θεοφ. Επίσκοπος κ.Στέφανος.

 

Την επομένη Πέμπτη 28 Μαΐου, πρωίαν ώρα 7:30΄, θα  τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ