Η Ανάσταση τελέστηκε πανηγυρικά σήμερα σε όλη την Ελλάδα και το «Χριστός Ανέστη» ακούστηκε από άκρη σε άκρη και στα νησιά της Μητροπόλεώς μας.

Το εσπέρας της Τρίτης, 26η Μαΐου 2020, στην Ιερά Μονή Αγίων Αγγέλων Λέρου, εψάλη ο Αναστάσιμος Εσπερινός Αποδόσεως του Πάσχα, και εν συνεχεία έγινε ο Όρθρος και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό του αρχιμανδρίτου Γεδεών, παρουσία της Ηγουμένης Παρασκευής και της μοναχής Ευλογίας.

Στο ιερό αναλόγιο έψαλλε κατανυκτικά ο ιεροψάλτης Γεώργιος Γαμπιέρης, απόφοιτος της Πατμιάδος Εκκλησιαστικής Σχολής.

Κατά τον Εσπερινό και την Θεία Λειτουργία παρέστη ο Δήμαρχος κ.Μ.Κόλιας, η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος ΔΟΠΑΙΣΑΠ κα Μ.Κανάρη και πολλοί πιστοί, αρκετοί εκ των οποίων μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων.

ΔΕΥΤΕ ΛΑΒΕΤΕ ΦΩΣ !!!

Δεύτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός και δοξάσατε Χριστόν τον αναστάντα εκ νεκρών.

Αναστάσεως ημέρα, και λαμπρυνθώμεν τη πανηγύρει, και αλλήλους περιπτυξώμεθα. Είπωμεν αδελφοί, και τοις μισούσιν ημάς·

Συγχωρήσωμεν πάντα τη Αναστάσει, και ούτω βοήσωμεν·

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι, ζωήν χαρισάμενος.

Στο θείο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης είπε ότι «το φετινό Πάσχα ήταν διαφορετικό καθώς, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, με άδεια στασίδια, χωρίς πιστούς. Απόψε όμως οι Έλληνες και όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ανά την Οικουμένη, είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν την Ανάσταση του Θεανθρώπου. Σε όλες τις εκκλησίες, τελέστηκε πανηγυρική αναστάσιμη ακολουθία παρουσία πιστών, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας. Ήρθε ο ιός να ταράξει τον άνθρωπο, «Κύριος οίδε». Όμως απόψε βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !».

Τέλος ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε την Ηγουμένη της Ι. Μονής Παρασκευή, την μοναχή Ευλογία, τον Δήμαρχο, και όλο το εκκλησίασμα που παραβρέθηκαν σ’ αυτή την ωραία Αναστάσιμη Ακολουθία.


ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ:


ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ


Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Η Ανάσταση τελέστηκε πανηγυρικά σήμερα σε όλη την Ελλάδα και το «Χριστός Ανέστη» ακούστηκε από άκρη σε άκρη και στα νησιά της Μητροπόλεώς μας.

ΕΝΟΡΙΑ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΛΕΡΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 


ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΕΡΟΥ

Επιμέλεια-φωτογραφίες-βίντεο:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως