Η Ορθόδοξος Εκκλησία μας εορτάζει σήμερα πανήγυρη ιερά και μεγαλοπρεπή, εορτάζει την εορτή των Αγίων Πάντων, οι οποίοι ομολόγησαν την καλή ομολογία, αγωνίστηκαν γενναία κατά της κακίας του κόσμου τούτου και αγωνίστηκαν με την χάρη του Χριστού τον αγώνα τον καλό και επέτυχαν δια της κατά Χριστόν ζωής τους να γίνουν μέτοχοι της αιωνίου βασιλείας.

Εορτάζει και η Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Καλύμνου, αλλά και ο Όσιος Σάββας ο εν Καλύμνω ασκήσας, ιδρυτής της Ιερά Μονής. Ως γνωστό η μνήμη του Οσίου τιμάται την Ε΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Φέτος, λόγω της πανδημίας, με απόφαση της Ιεράς Μητροπόλεως, συνεορτάζεται μαζί με την εορτή των Αγίων Πάντων.


ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

Το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020, στις 8 το βράδυ τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου και σύμπαντος του Ιερού Κλήρου του νησιού, της Ηγουμένης και της αδελφότητος της εορτάζουσας  Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Καλύμνου.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ:

Την Ιερά Πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, ο Έπαρχος Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Γεώργιος Μανουράς, ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Ευάγγελος Μητρούτσικος, ο Διοικητής του ΤΕ Καλύμνου Ανχης Δημόπουλος Κωνσταντίνος, ο Υπολιμενάρχης Ανθυπλοίαρχος ΛΣ Γεώργιος Γαλουζής και πλήθος ευσεβών προσκυνητών, τηρουμένων πάντα των προβλεπομένων μέτρων, εντός και εκτός του Ιερού Ναού και πέριξ της Ιεράς Μονής.

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες-βίντεο: Νίκος Μαμάκας «Αλήθεια FM»