Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην ακριτική νήσο Τέλενδο, σήμερα Πέμπτη 24/9, η εορτή της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας Τελένδου, συμπαραστατουμένου υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου Καλύμνου πρωτ. Αμφιλοχίου Σακαλλέρου και του π. Ιωάννου εκ Γαλλίας.

Κατά την Θεία Λειτουργία παρέστησαν αρκετοί πιστοί, καθώς και η δασκάλα μαζί με τους τρεις μαθητές του τοπικού σχολείου, οι οποίοι απήγγειλαν την προσευχή «Πάτερ Ημών» και διακόνησαν τους Ιερείς.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης, αναφερθείς  στην εορτή της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης και στην Μεγαλομάρτυρα Αγία Θέκλα, τονίσας ότι ο Θεός πάντοτε αγαπά τα παιδιά του και στέλνει διάφορα μηνύματα και σημεία, ώστε να επαναφέρει την πίστη τους, διότι σήμερα ζούμε σε μία εποχή απιστίας, που τα πάντα έχουν ισοπεδωθεί και αλλοιωθεί. Ο Χριστός δεν ζητά το αίμα μας, ζητά την πίστη μας, την ομολογία μας.

Τέλος ευχαρίστησε και συνεχάρη την δασκάλα και τα παιδιά του σχολείου της Τελένδου και τους ευχήθηκε «καλή σχολική χρονιά» και ο Άγιος Θεός να τους αγιάζει και η Σοφία του Θεού να τους αξιώσει να γίνουν χρήσιμοι στην κοινωνία.

Απευθυνόμενος στην δασκάλα κα Τσακίρη, την συνεχάρη διότι υπηρετεί σ’ ένα τόσο μικρό ακριτικό νησί της Δωδεκανήσου και της ευχήθηκε να είναι πάντα υγιής, ώστε να υπηρετεί το μεγάλο αγαθό της παιδείας και της εκπαίδευσης, που τόσο πολύ έχουν ανάγκη αυτοί οι μικροί μαθητές.

Τέλος παρεσχέθη ο παραδοσιακός καφές και τοπικά γλυκίσματα της Τελένδου.

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως