Την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 και ώρα 2 μ.μ., στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Κυρίου Καλύμνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος ετέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία της ηγουμένης Πουλχερίας, η οποία εκοιμήθη το Σάββατο 6/3.

Αιωνία αυτής η μνήμη.


Η Ιερά Μητρόπολις, με θλίψη, αναγγέλλει ότι, σήμερον Σάββατο 6-3-2021, εκοιμήθη εν Κυρίω η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αναλήψεως του Κυρίου Καλύμνου, μοναχή Πουλχερία.

Η μοναχή Πουλχερία εκ παιδιόθεν εισήλθε στη Μονή και εκάρη μοναχή, η οποία με ζήλο, υπακοή και αυταπάρνηση, ηκολούθησε τον μοναχικόν βίον.

Η αγάπη, η καλοσύνη και η προσήνεια, ήταν μόνον μερικές των αρετών, δια τούτο και ηγαπήθη από τον Καλυμνιακόν Λαόν, ακολουθώντας τα βήματα των ηγουμενισσών, ιδρυτριών και κτητόρων της Μονής, Ευσεβείας και Μαρίκας το γένος Αλαχούζου.

Η Μονή Αναλήψεως Καλύμνου είχε ως διακόνημα την κεντητική τέχνη, ενώ η μοναχή Πουλχερία διακρινόταν για την κατασκευή Αρχιερατικών Μιτρών.

«Μακαρία η οδός, ή πορεύει σήμερον, ότι ητοιμάσθη σοι τόπος αναπαύσεως».

Η εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί την Κυριακή 7-3-2021 και ώρα 2μ.μ. στην Μονή Αναλήψεως και θα ταφεί στο κοιμητήριο της Μονής. Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα από το Νόμο μέτρα, λόγω κορωνοϊού.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως