Με την εντολή, την ευλογία, και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παϊσίου, το Σάββατο του Λαζάρου, 24 Απριλίου 2021, στον ενοριακό Ιερό Ναό της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λέρου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, τέλεσε το Ιερό Μυστήριο της χειροτονίας πρεσβυτέρου, του Γεωργίου Γαμπιέρη, μέχρι σήμερα ιεροδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Νικοδήμου Φωκά και του π. Δαμασκηνιού Παλαπουγιούκ.

Στα πλαίσια των ισχυόντων μέτρων λόγω κορωνοϊού, την χειροτονία παρηκολούθησαν ολίγοι προβλεπόμενοι πιστοί, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Λέρου κ.Μ.Κόλιας, η οικογένεια, οι γονείς, τα αδέλφια, και συγγενείς του νέου πρεσβυτέρου.

Ο Θεοφιλέστατος ευλόγησε τον ιεροδιάκονο στην Ωραία Πύλη, και στη συνέχεια εισήλθε στο Ιερό. Στην Αγία Τράπεζα του διάβασε τις ευχές, ενώ ο ιεροδιάκονος Γεώργιος ήταν γονατιστός. Μετά, στην Ωραία Πύλη, ενεδύθη τα ιερατικά άμφια που του έδινε ο Θεοφιλέστατος. Σε κάθε ένα από αυτά ο Επίσκοπος αναφωνούσε «άξιος», και όλο το εκκλησίασμα επαναλάμβανε μεγαλοφώνως «άξιος».

Μετά την χειροτονία ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Μητροπολίτου μας κ. Παϊσίου και μεταξύ άλλων τόνισε «την σημαντικότητα και την σπουδαιότητα του υψηλού «υπουργήματος» της Ιερωσύνης, καθώς και την υψηλή αποστολή που καλείται να φέρει εις πέρας και να οδηγήσει στην Βασιλεία των Ουρανών το ενεμπηστευθέν ποίμνιο της Ενορίας».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και το Ιερό Μυστήριο της Χειροτονίας, στον αύλειο χώρο του ναού, ο νεοχειροτονηθείς πρεσβύτερος π. Γεώργιος μοίρασε το αντίδωρο και εδέχθη τις ευχές του Δημάρχου και του εκκλησιάσματος.

Ο π. Γεώργιος, τυγχάνει γόνος πολύτεκνης και ευσεβούς οικογενείας, και απόφοιτος της Πατμιάδος Εκκλησιαστικής Σχολής. Ο νέος πρεσβύτερος διακρίνεται για το θυσιαστικό πνεύμα και την αγάπη για το Χριστό και το συνάνθρωπο.

Στο Ιερό αναλόγιο έψαλλαν οι ιεροψάλτες υπό την διεύθυνση του Όθωνος Χατζηλάρη.

Ο νεοχειροτονηθείς πρεσβύτερος Γεώργιος με την πρεσβυτέρα και την θυγατέρα τους.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.Παϊσίου, ο π. Γεώργιος, θα διακονήσει ως εφημέριος στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λέρου.

Δείτε το Ιερό Μυστήριο της χειροτονίας στο βίντεο που ακολουθεί:

 

 

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες-Βίντεο:  Γεώργιος Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως