Το πρωί της Παρασκευής 28 Μαΐου 2021, στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού Λέρου, τα παιδιά μας – οι τελειόφοιτοι μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων της Λέρου και υποψήφιοι των φετινών πανελληνίων εξετάσεων, οι διευθυντές των Λυκείων, οι καθηγητές τους και οι γονείς και κηδεμόνες τους, συμμετείχαν στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο του Ιερού Ναού πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου και Αρχιερατικό Επίτροπο Λέρου π. Νικόδημο Φωκά, και τον ιερέα π. Γεώργιο Γαμπιέρη, παρουσία του Δημάρχου Λέρου κ. Μιχαήλ Κόλια.

Στον σύντομο πατρικό λόγο του, που απηύθυνε στους υποψηφίους μαθητές των πανελληνίων εξετάσεων, ο Μητροπολίτης ευχήθηκε «καλή επιτυχία», τους παρότρυνε να μην φοβούνται, να έχουν τόλμη και θάρρος, να είναι συγκεντρωμένοι στα μαθήματά τους, να είναι οπλισμένοι με την χάρη του Θεού μας, και να είναι σίγουροι ότι θα πετύχουν.

Αρκετοί ήταν οι μαθητές που μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κάθε μαθητής έλαβε το αναμνηστικό και την ευλογία από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού πατέρα Νικόδημο και αντίδωρο.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε σε απολύτως κλειστό κύκλο και με τα ισχύοντα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ για τους ίδιους λόγους δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη δεξίωση, που γινόταν κατ’ έτος από το Εκκλ. Συμβούλιο του Ναού προς τιμήν των μαθητών και εκπαιδευτικών.

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως