Στο νησί της Λέρου αφίχθη το απόγευμα της Κυριακής 30/5/2021 με ειδική πτήση η Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία.

Η Βασίλισσα συνοδεύεται από την αδελφή της Πριγκίπισσα Ειρήνη, τον πρόξενο της Ισπανίας στην Ελλάδα κ. Enrique Viguera και την ακολουθία της.

Στον αερολιμένα της Λέρου την υποδέχτηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχ.Κόλιας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δ.Καστής και Α.Γρεκός και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν.Μπίλλης.

Δύο κορίτσια με παραδοσιακές στολές της Λέρου καλωσόρισαν την Βασίλισσα με ωραιότατα άνθη, ο Δήμαρχος Λέρου εκ μέρους του Δήμου προσέφερε παραδοσιακά δώρα του νησιού μας και έναν μεγάλο πίνακα-ενθύμιο με τις Βασιλικές Τεχνικές Σχολές Λέρου, ενώ ο Μητροπολίτης μας ενεχείρισε μία εικόνα της Παναγίας.

Η βασίλισσα θα αναχωρήσει για το νησί των Λειψών προκειμένου να δει από κοντά τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για την δημιουργία του Καταφυγίου Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου, που όταν ολοκληρωθεί θα λειτουργεί παράλληλα ως κέντρο περίθαλψης για θαλάσσια θηλαστικά και χελώνες, ως χώρος μόνιμης φιλοξενίας για δελφίνια που ελευθερώνονται από την αιχμαλωσία, καθώς και ως ερευνητικό κέντρο παράκτιας οικολογίας για ερευνητικές δραστηριότητες.

Φωτογραφίες:   Μάρκος Σπανός