ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, το εσπέρας της Δευτέρας 28 Ιουνίου, παραμονή της εορτής των Αγίων Ενδόξων και Πανευφήμων Αποστόλων και Πρωτοκορυφαίων Πέτρου και Παύλου, ετέλεσε Πανηγυρικό Εσπερινό στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Παύλου, στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Κυρίου.


Την Τρίτη 29/6/2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο ομώνυμο εκκλησάκι στους Βοθύνους Καλύμνου.

 

 

 

 

 


ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Η μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου εορτάστηκε στην γραφική τοποθεσία της Λέρου «Άγιος Πέτρος», όπου υπάρχει και το ομώνυμο εκκλησάκι του 14ου αιώνος.

Την Δευτέρα 28/6 το εσπέρας τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και την Τρίτη 29/6 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του π. Γεωργίου Γαμπιέρη, παρουσία της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίων Αγγέλων μοναχής Παρασκευής και της μοναχής Ευλογίας, και ευσεβών προσκυνητών που προσήλθαν να τιμήσουν την μνήμη των Αγίων Αποστόλων, τόσο κατά τον Εσπερινό όσο και κατά την Θεία Λειτουργία.

 

Απολυτίκιο:

Οἱ τῶν Ἀποστόλων πρωτόθρονοι, καὶ τῆς Οἰκουμένης διδάσκαλοι, τῷ Δεσπότῃ τῶν ὅλων πρεσβεύσατε, εἰρήνην τῆ οἰκουμένῃ δωρήσασθαι, καὶ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν τὸ μέγα ἔλεος.