Την Παρασκευή 2 Ιουλίου, η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη της Καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Παναγίας μας.

 

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Με μοναχική τάξη εορτάσθηκε στην Κάλυμνο, στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως, η εορτή της Παναγίας των Βλαχερνών (κατάθεσις της Αγίας Εσθήτος Θεοτόκου εν Βλαχέρναις).

Την παραμονή το εσπέρας, Πέμπτη 1/7, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό ιερέων της νήσου.

 

 

 

Η αρτοκλασία έγινε στα προπύλαια των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ μετά τον Εσπερινό, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε Τρισάγιο στη μνήμη του κτήτορος αειμνήστου Μητροπολίτου κυρού Ισιδώρου Αηδονόπουλου.

 

Την πρωΐαν της Παρασκευής 2/7 ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.


ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ

Με ευλάβεια και κατάνυξη εορτάστηκε και στη Λέρο η εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Παναγίας Βλαχέρνας, στο φερώνυμο εκκλησάκι της οικίας του πατρός Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ, στην περιοχή «Πλάκα».

 

Την παραμονή το εσπέρας, Πέμπτη 1η Ιουλίου, ετελέσθη Αρχιερατικός Εσπερινός υπό του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του πρωτοπρεσβυτέρου Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ, κτήτορος του ιερού ναϋδρίου, και του π. Γεωργίου Γαμπιέρη.

 

Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού, ετελέσθη Αγιασμός και Ιερά Παράκλησις προς την Παναγία τη Βλαχέρνα.

Την επομένη, Παρασκευή 2 Ιουλίου ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Επιμέλεια:   Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες:  Γιώργος Παλαπουγιούκ