ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Στο νέο εκκλησάκι προς τιμήν της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, που βρίσκεται στην Ιερά Μονή της Αναλήψεως Καλύμνου (δίπλα στο ΕΠΑΛ), τελέστηκαν τα θυρανοίξια και κατόπιν ο πανηγυρικός εσπερινός, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παϊσίου.


Τελέσθηκε χτες το απόγευμα 6/7/’21 ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στο ομώνυμο εκκλησάκι και νησάκι της Καλύμνου.


ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Μετά από έξι χρόνια (από το 2015) εφέτο τελέστηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός  Εσπερινός στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής, στην ομώνυμη βραχονησίδα, απέναντι από το Παντέλι. Τις προηγούμενες χρονιές λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ήταν αδύνατη η προσέγγιση στο νησί. Φέτος όμως η Αγία Κυριακή θέλησε να λειτουργηθεί ο Ναός της.

 

Το απόγευμα της παραμονής, Τρίτη 6 Ιουλίου 2021, με πλοιάριο, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ.Στέφανος, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτ. Νικόδημο Φωκά, τον π. Γεώργιο Γαμπιέρη, τον π. Ιωάννη Κοκκώνη, τα μέλη της Επιτροπής του Ιερού Ναϋδρίου και αρκετούς προσκυνητές, μετέβησαν στο νησάκι της Αγίας Κυριακής, όπου ετελέσθη πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.

 

 

 

 

 

 

Μετά το πέρας του Εσπερινού, και μέχρι αργά το βράδυ, γινόταν η επιστροφή των προσκυνητών.

 

 

Το πρωί της 7ης Ιουλίου, ετελέσθη Θεία Λειτουργία στο μικρό Ναΰδριο  της Αγίας Άννης (στο ξενοδοχείο Καστέλο) στο Παντέλι.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΛΕΡΟΥ (φωτογράφος Νίκος Φραντζής)

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες:   Στέλιος Γάρδιας , Νίκος Φραντζής , Σαράντης Πουλιέζος