ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΣΤΡΟΥ ΛΕΡΟΥ

Το πρωί της Δευτέρας 23 Αυγούστου 2021, ετελέσθη Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμπαραστατουμένων υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Νικοδήμου Φωκά, και των ιερέων π.Σωφρονίου Χατζηλάρη, π.Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ και π.Γεωργίου Γαμπιέρη.

Λόγω των ισχυόντων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, δεν πραγματοποιήθηκε η κατ’ έθος λιτάνευσις της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας μας στα «πεντένια» του Κάστρου.

Ο Μητροπολίτης και ο Επίσκοπος μετά των Ιερέων, οι οποίοι εβάσταζον την Ιερά Εικόνα, ετέλεσαν περιφορά της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας πέριξ του Ιερού Ναού, χωρίς ακολουθία πιστών, και τέλος η Εικών τοποθετήθηκε έμπροσθεν της εισόδου της Εκκλησίας, όπου ετελέσθη δέηση.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, έμπροσθεν της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας του Κάστρου, ο Μητροπολίτης μας την παρεκάλεσε «να περάσει γρήγορα αυτή η πανδημία, όλος ο κόσμος να έχει υγεία και να πρεσβεύει για την ειρήνη στην Πατρίδα μας».

Τέλος ο Μητροπολίτης, χαιρέτησε την παρουσία των ευσεβών προσκυνητών και ευχήθηκε όπως η πεποικιλμένη τη θεία δόξη Υπεραγία Θεοτόκος σκέπει και φρουρεί τα απόδημα παιδιά της Λέρου, όπου γης και αν ευρίσκονται.