Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 εορτάσθηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και στα νησιά της Μητροπόλεώς μας.

ΣΤΗΝ  ΚΑΛΥΜΝΟ

Την Πέμπτη 28-10-2021, στις 10:30΄π.μ., τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό του Ιερού Κλήρου, παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών  Αρχών και του βουλευτή και υποψηφίου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου.

Μετά την Δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση υπό του Μητροπολίτου, και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων, στην κεντρική πλατεία.

Με σύμμαχο την ηλιόλουστη ημέρα, ο κόσμος κατέκλυσε την παραλιακή προκειμένου να χειροκροτήσει στην παρέλαση, υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλύμνου, την μαθητιώσα νεολαία, τα αθλητικά σωματεία του νησιού, τους προσκόπους, την ΑΕΝ Καλύμνου, και φυσικά τα στρατιωτικά τμήματα και τους Εθνοφύλακες που στο πέρασμά τους σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης.

Φωτογραφίες – Βίντεο : Ν.Μαμάκας - «Αλήθεια FM», “Kalymnos News”

ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Βάσει του επισήμου προγράμματος που εξέδωσε ο Δήμος Λέρου και η Ανώτερη Φρουρά της νήσου, έγινε γενικός σημαιοστολισμός δημοσίων υπηρεσιών, σχολείων, οικιών, καταστημάτων, και πραγματοποιήθηκαν σχετικές ομιλίες στα σχολεία.

Την Πέμπτη 28/10/2021, και ώρα 10:30΄π.μ., έλαβε χώρα η καθιερωμένη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λέρου, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και του Ιερού Κλήρου της νήσου, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, καθώς και αντιπροσωπειών από όλα τα εκπαιδευτήρια της νήσου με τις σημαίες τους.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ετελέσθη Επιμνημόσυνη Δέηση καθώς και οι καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων, στην παραλιακή του λιμένος του Λακκίου.

Η ηλιόλουστη ημέρα βοήθησε, ώστε πολύς κόσμος κατέκλυσε την παραλιακή προκειμένου να χειροκροτήσει τα πεζοπόρα τμήματα της μαθητιώσας νεολαίας, τους προσκόπους, τους συλλόγους και φυσικά τα στρατιωτικά τμήματα και τους Εθνοφύλακες, που όπως πάντα κερδίζουν τις εντυπώσεις στο πέρασμά τους.

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες:  12NISSOSPRESS