Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου εορτάσθηκε η Ημέρα των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ-ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Σήμερα, Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, στην Κάλυμνο στις 11 το πρωί, τελέστηκε  Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού. Παρόντες ο Βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές  του νησιού.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Λοχαγός ΠΖ Αναστάσιος Κορφιάς, που αναφέρθηκε  στη σημασία του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων και της τεράστιας προσφορά τους, υπηρετώντας την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και παράλληλα σε καιρό ειρήνης, υπηρετώντας το κοινωνικό σύνολο.

Μετά το πέρας της δοξολογίας εψάλη ο Εθνικός ύμνος.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον στην κεντρική πλατεία και κατάθεση στεφάνων.

Τις εκδηλώσεις πλαισίωσαν η Δημοτική Φιλαρμονική και άγημα του 5/42 ΣΕ.

Φωτογραφίες: Μ.Χαραμαντάς-“Kalymnos news”


ΣΤΗ ΛΕΡΟ-ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε στη Λέρο η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Βάσει προγράμματος που εξέδωσε ο Φρούραρχος της νήσου, ετελέσθη επίσημος Δοξολογία για τον εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών.

Την Δοξολογία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου π.Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ετελέσθη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο-πλατεία «Πάρι Ρούσσου» και κατετέθησαν στεφάνια από τον Δήμαρχο, τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Φρούραρχο της νήσου. Τέλος άπαντες απήγγειλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Χρόνια πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις!

 

Επιμέλεια-φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως