ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Την πρώτη του νέου έτους, Σάββατο 1η Ιανουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος ετέλεσε Δοξολογία επί τω νέω έτει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού Καλύμνου, παρουσία των τοπικών Αρχών.

Μετά τη δοξολογία, στην αίθουσα τελετών του Ναού, ο Μητροπολίτης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, με τυχερό τον Κώστα Σταυλά.


ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λέρου, ετελέσθη η καθιερωμένη Δοξολογία επί τω νέω έτει, υπό του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου του Ιερού Ναού π. Νικολάου Ταχλιαμπούρη, παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, και πιστών.

Κατόπιν, ο Θεοφιλέστατος και οι Αρχές μετέβησαν στο Δημαρχείο, όπου έλαβε χώρα η κοπή της βασιλόπιτας του Δήμου.


ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΡΟΥ

Λόγω των συνθηκών της επικρατούσης πανδημίας, την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα στο «Ισιδώρειο» Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λέρου έκοψε ο Διευθυντής του Ιδρύματος, Θεοφ. Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, ο οποίος μετέφερε στους τροφίμους τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Αρχών, ενώ στους γέροντες μοιράστηκαν εορταστικά δώρα.

Καλή και ευλογημένη χρονιά.

 

Επιμέλεια: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες:  "Kalymnos news", "12nissos press"