Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, 11 Φεβρουαρίου 2022, στο Μνημείο στο Λακκί, το Τρισάγιο των τριών Ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, συμπαραστατούμενος υπό του π. Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ, τέλεσε Τρισάγιο επί του μνημείου που ανηγέρθη από τον Δήμο Λέρου στη μνήμη των τριών αδικοχαμένων στελεχών του Πολεμικού μας Ναυτικού, υποπλοιάρχου Αναστασίου Τουλίτση κυβερνήτου, υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά συγκυβερνήτου και ανθυπασπιστού Ελευθερίου Ευαγγέλου Ναυτίλου, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας την Πατρίδα, τη νύχτα της 11ης Φεβρουαρίου 2016, όταν κατά την διάρκεια ναυτικής άσκησης το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν κατέπεσε στη νήσο Κίναρο.

Στο τρισάγιο παρέστησαν ο Δήμαρχος Λέρου Μ.Κόλιας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ι.Θεμέλαρος, ο αντιδήμαρχος Κ.Γρεκός, οι Διοικητές 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Θ.Τριαντάφυλλος, ΥΝΤΕΛ Πλοίαρχος ΠΝ Π.Φιλιππίδης και 588ΤΕ Ανχης Κ.Καραμπελιάς, καθώς και εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος.

Ας είναι η αιωνία η μνήμη των ηρώων.