Με σύμμαχο τον καλό καιρό και την παρουσία πολύ κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2022 η περιφορά των 13 Επιταφίων στην παραλιακή οδό της Καλύμνου, με τον ξεχωριστό μοναδικό, κατανυκτικό και εντυπωσιακό τρόπο.

Να σημειωθεί ότι τα 2 προηγούμενα χρόνια,  λόγω της πανδημίας δεν έγινε περιφορά των επιταφίων.

Πριν την περιφορά των Επιταφίων τελέστηκε η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, σε όλους τους Ιερούς ναούς του νησιού. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού Καλύμνου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Παΐσιος.

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ, ο Επιτάφιος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού με τον Μητροπολίτη μας κκ Παΐσιο, με τις τοπικές Αρχές, τους ενορίτες και με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος, ξεκίνησε η κατ’ έθος περιφορά των Επιταφίων.

Ο Επιτάφιος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού παρέμεινε στη συνέχεια στο χώρο μπροστά στο Ηρώον απ’ όπου διήλθαν άλλοι 12 επιτάφιοι διαφόρων ενοριών της Καλύμνου, με τις ψαλμωδίες, τα εγκώμια και τα πένθιμα εμβατήρια να δημιουργούν μία κατανυκτική ατμόσφαιρα.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ:

Η περιφορά επιταφίου στο Βαθύ Καλύμνου το μεσημέρι της Μεγ.Παρασκευής.

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Μ.Μέρης