Με μεγάλη λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε η Ιερά Πανήγυρις επί τη εορτή του Παναγίου και Τελεταρχικού Πνεύματος στην ομώνυμη Ενορία στο Βαθύ Καλύμνου.

Στον Εσπερινό συμμετείχαν πλειάδα ιερέων και ευλαβών προσκυνητών απ' όλο το νησί. Τα ιερά αναλόγια πλαισίωσαν οι κ.κ. Ποσειδών Ζαΐρης, Παναγιώτης Κουλιανός και Δημήτριος Ζαΐρης.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, συμμετέχοντος του π. Ισιδώρου Γλυνάτση και του Εφημερίου π. Μιχαήλ Μακαρούνα.

Την Ιερά Πανήγυρη της Ενορίας τίμησαν με την παρουσία τους ο Έπαρχος κ. Εμμ. Μουσελλής, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου κ. Νικόλαος Φανιός, ο τέως Δήμαρχος του Τάρπον Σπρίνγκς κ. Χρυσόστομος Αλαχούζος, και πλήθος ευσεβών προσκυνητών από το Βαθύ και την υπόλοιπη Κάλυμνο.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε καταλλήλως στο πυκνό εκκλησίασμα και τόνισε ιδιαιτέρως την σημασία για τον σημερινό άνθρωπο να τηρεί τις εντολές του Θεού και να ασκείται στην εν Χριστώ Πνευματική Ζωή, ώστε να αποκτήσει τους καρπούς και τις δωρεές του Παναγίου Πνεύματος και να γίνει χριστοφόρος και θεοφόρος. Τέλος ευχήθηκε η Παναγία Τριάς να φωτίζει και καθοδηγεί τα έργα μας σε κάθε αγαθό και καλό!

Μετά το πέρας των ιερών Ακολουθιών προσφέρθηκαν κεράσματα σε όλους τους πιστούς.

Ο εφημέριος και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του εορτάζοντος Ναού ευχαριστούν όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωση της ιεράς πανηγύρεως της Ενορίας και όλους όσους συμμετείχαν, ευχόμενοι υγεία και κάθε δωρεά του Αγίου Πνεύματος να γίνει κτήμα της καρδιάς τους.

Χρόνια πολλά!

Καλό Καλοκαίρι!

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες:  Mανώλης Μέρης