Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, εορτάστηκε στη Λέρο η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος, στον ομώνυμο Ιερό Ναό, στην τοποθεσία «Παλιασκλούπη» (παλαιό Ασκληπιείο) στον Πλάτανο.

Την παραμονή το εσπέρας, Τρίτη 26 Ιουλίου 2022, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Νικοδήμου Φωκά και ιερέων της νήσου, αλλά και παρεπιδημούντων ιερέων, παρουσία του Δημάρχου Μ.Κόλια, του Προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε., και πολλών πιστών.

Κατά τον Εσπερινό τελέσθηκε η αρτοκλασία, μετά το πέρας της οποίας ο Θεοφιλέστατος κήρυξε τον θείο λόγο. Στο ιερό αναλόγιο έψαλλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες Ευάγγελος Χατζηλάρης, Παναγιώτης Καφετζόπουλος, Ραφαήλ Χατζηλάρης, Άγγελος Αγγελίδης, Γεώργιος Γουρλάς, Σώζων Λάμπρου, Ιωάννης Γκιουζέππος.

Από την επιτροπή του Ναού και με την προσωπική φροντίδα των κυριών, με επικεφαλής τις κυρίες Στέλλα και Θεολογία Μεραμπελιώτη, όπως κάθε χρόνο, προσφέρθηκαν πλούσια κεράσματα και παραδοσιακά γλυκίσματα στους προσκυνητές.

Την πρωΐαν της Τετάρτης 27 Ιουλίου, ετελέσθη η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως