Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, εορτάσθηκε στη Λέρο η εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, στον επιβλητικό Ιερό Ναό της Θείας Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού Λέρου.


Την Παρασκευή 6 Αυγούστου, το πρωί, ετελέσθη ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου π. Νικοδήμου Φωκά. Στο ιερό αναλόγιο έψαλλαν οι ιεροψάλτες Ισίδωρος Λιβανός και Ανάργυρος Νταλλαρής. Τέλος, και σύμφωνα με την παράδοση, εγένετο η ευλόγησις της σταφυλής και ο Θεοφιλέστατος εμοίρασε τα ευλογημένα τσαμπιά σταφύλια σε όλο το εκκλησίασμα.

Φωτοστιγμές από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία , 6-8-2022.


ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ , 5-8-2022

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου π. Νικοδήμου Φωκά, πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου και Αρχιερατικού Επιτρόπου εν Λέρω, και ιερέων της νήσου. 

Στα ιερά αναλόγια έψαλλαν οι ιεροψάλτες Ισίδωρος Λιβανός, Ανάργυρος Νταλλαρής, Πέτρος Κουτούζος, Φώτης Καζηλιέρης, Αναστάσιος Χατζηλάρης, και Ραφαήλ Χατζηλάρης.

Παρόντες στον εορτασμό της ιεράς πανηγύρεως ήταν ο Δήμαρχος Λέρου Μ.Κόλιας, ο αντιδήμαρχος Ν.Μπίλλης και πλήθος ευσεβών προσκυνητών.

 

Ο εορτασμός της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού ετελέσθη και σε πολλά παρεκκλήσια της Ιεράς Μητροπόλεως όπου εόρτασαν πανηγυρικά.

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Συνεργάτης φωτογράφος:  Πέτρος Κουτούζος