Με μεγάλη κατάνυξη, λαμπρότητα και την παρουσία πολλών προσκυνητών, ντόπιων και ομογενών, έγινε ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Κάλυμνο.

«Το Πάσχα του καλοκαιριού», η Κοίμηση της Θεοτόκου, εορτάστηκε σε πολλά παρεκκλήσια, όπως στην Παναγία Κυρά-Ψηλή στο Βαθύ Καλύμνου, στην Παναγία την Χρυσοχεριά στο Κάστρο της Ενορίας Αγίου Αθανασίου, στην Παναγία Φανερωμένη της Ενορίας Αγίου Μάμαντος, στην Παναγιά του Γλυκιού της Ενορίας Αγίου Νικολάου στο λιμάνι, στην ενορία Αρχαγγέλου, στην ενορία Αναστάσεως, κ.α.

Χρόνια πολλά σε όλους, στους εορτάζοντες και ιδιαίτερα στους αγαπητούς Ομογενείς μας.


Εσπερινός παραμονή της Παναγίας 14 Αυγούστου 2022, στην Παναγία του Γλυκιού, στην Πόθια Καλύμνου. Εφημέριος π. Κων/νος Σμαλιός. Μετά το εσπερινό μοιράστηκαν οι παραδοσιακοί λουκουμάδες.


Με τη δέουσα κατάνυξη τελέστηκε στις 14 Αυγούστου 2022 παραμονή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, στις 9 το βράδυ ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο Καστρομονάστηρο της Παναγίας Κυραψηλής στο Βαθύ Καλύμνου. Τον εσπερινό τέλεσε ο εφημέριος π. Μιχαήλ Μακαρούνας. Μετά τον εσπερινό ακολούθησε Ιερά αγρυπνία στο Ιερό σπήλαιο. Την επομένη Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022 στις 12 το μεσημέρι ετελέσθη δέηση στην ιερά Ελιά και μεταφορά της εικόνας της Παναγίας Κυραψηλή στο Ιερό Κάθισμα της στο Μετόχι, όπου θα προσεφέρθη σε όλους τους παρευρισκόμενους παραδοσιακό μουούρι, δωρεάν των βοσκών του Βαθέως που ετοίμασαν οι Ενορίτισσες. 

 


Τελέστηκε σήμερα 15 Αυγούστου 2022, ανήμερα της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. θεία λειτουργία παρουσία πολλών πιστών στην εορτάζουσα  εκκλησία «Παναγιά η Κυρά» στο Άργος Καλύμνου.  


 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως.

Φωτογραφίες – Βίντεο :  Μάμας Χαραμαντάς-Kalymnos news-Ν.Μαμάκας-«Αλήθεια FM»