Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Παΐσιος, το εσπέρας της Κυριακής 13-11-2022, παραμονή του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, χοροστάτησε στο ομώνυμο Ναΰδριο στη Χώρα Καλύμνου, ιερουργούντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Αμφιλοχίου Σακαλλέρου και αρκετών πιστών.

Την πρωΐαν της επομένης, Δευτέρα 14-11-2022, χοροστάτησε στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία λειτουργούντος του πρωτ. Αμφιλοχίου. Στο Ιερό Αναλόγιο έψαλε η οσιοτάτη μοναχή Ιουστίνη. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο κατά Θεόν βίο του Αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου, προτρέποντας τους πιστούς να τον μιμηθούν στις αρετές του και τέλος τους ευχήθηκε καλόν αγώνα για τη Νηστεία των Χριστουγέννων.

Tο εκκλησάκι του αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου στη Χώρα Καλύμνου κτίσθηκε το 1985, κτήτορας είναι η καΜαρία Αντωνίου Μαμουζέλλου και βρίσκεται απέναντι από το κτίριο του παλαιού Σταθμού Χωροφυλακής. Ο ανιψιός της κτήτορος του ναού, κ. Βασίλειος Μαμουζέλος προέβη σε μία εκτεταμένη ανακαίνιση και αγιογράφηση και πριν 6 μήνες, την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 τελέστηκαν τα  θυρανοίξια υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου. 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως