Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάσθηκε στη Ι. Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας η έλευση του νέου έτους 2023.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 1.1.2023

Την πρώτη του νέου έτους, Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος, τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λέρου, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτοπρεσβυτέρου Νικοδήμου Φωκά, και του εφημερίου του Ναού π. Νικολάου Ταχλιαμπούρη. Κατά την Θεία Λειτουργία, ο γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Γεώργιος Χρυσούλης ανέγνωσε το Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου.

Στο Ιερό Αναλόγιο έψαλλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου Ελευθερίου Χατζηλάρη, Ιωάννης Γκιουζέππος, Άγγελος Αγγελίδης και Ιωάννης Χατζηλάρης.


ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙ ΤΩ ΝΕΩ ΕΤΕΙ 2023

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ετελέσθη η καθιερωμένη Δοξολογία επί τω νέω έτει, παρουσία του Ιερού Κλήρου, των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και σωμάτων ασφαλείας, και πολλών πιστών. Ο Μητροπολίτης έκοψε την βασιλόπιτα του Ναού, ενώ μεγάλη ομάδα παιδιών με την συνοδεία μουσικών οργάνων και την καθοδήγηση του εφημερίου π. Νικολάου, έψαλλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα της Χίου, του Ληξουρίου Κεφαλληνίας και τα τοπικά της Λέρου. Το εκκλησίασμα καταχειροκρότησε τα παιδιά και ο Μητροπολίτης συνεχάρη τον εφημέριο και τα παιδιά για την τόσο όμορφη παρουσία.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ:


ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Μετά την Δοξολογία, ο Μητροπολίτης μετά των Αρχών μετέβησαν στο Δημαρχείο, όπου έλαβε χώρα η κοπή της βασιλόπιτας του Δήμου. Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Δήμαρχο και τις Υπηρεσίες του Δήμου για την άψογη συνεργασία, ενώ ο Δήμαρχος με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για το πολυσήμαντο κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως και την αγαστή συνεργασία των Υπηρεσιών του Δήμου με την Ι. Μητρόπολη.

 


ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΕΚΚΛ. ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

Μετά το Δημαρχείο οι Αρχές μετέβησαν για τις καθιερωμένες πρωτοχρονιάτικες ευχές στο «Ισιδώρειο» Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λέρου, όπου παρουσία του Διευθυντού του Ιδρύματος, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, των γερόντων και του υπαλληλικού προσωπικού, ο Μητροπολίτης έκοψε την βασιλόπιτα του Ιδρύματος.

Στο πάντοτε φιλόξενο περιβάλλον του Γηροκομείου μας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους τους συνανθρώπους μας, αλλά και εκείνους τους παράγοντες και φορείς, συλλόγους, ενορίες, σχολεία, προσκοπισμό, τους ομογενείς μας, αλλά και όλους τους γνωστούς και αγνώστους, επωνύμους και ανωνύμους, που βοηθούν και συνεισφέρουν καθημερινά και με κάθε τρόπο στην εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος. Πολλές ευχαριστίες απηύθυνε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στον Διευθυντή Θεοφ. Επίσκοπο Στρατονικείας κ. Στέφανο, αλλά και στο υπαλληλικό προσωπικό, που φροντίζουν πάντοτε για την καλή λειτουργία του Ιδρύματος, το οποίο εδώ και 63 χρόνια διακονεί τον άνθρωπο. Τέλος ο Μητροπολίτης μοίρασε δώρα στους γέροντες και τους ευχήθηκε «καλή και ευλογημένη χρονιά».


Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι.Ν.ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΕΡΟΥ

Την πρώτη του νέου έτους, Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2023, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λέρου, συμπαραστατούμενος υπό του εφημερίου του Ναού π. Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος έκοψε την βασιλόπιτα του Ναού και ευχήθηκε στο εκκλησίασμα «καλή και ευλογημένη χρονιά».

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες:   Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως