ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Το εσπέρας της Κυριακής 5-3-2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, χοροστάτησε κατά τον πρώτο Κατανυκτικό Εσπερινό, στην Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού Άργους Καλύμνου, συμπαραστατούμενος υπό του Ιερομονάχου π. Σάββα Ζεμπίλα. Στο ψαλτήρι έψαλαν κατανυκτικά οι Αιδεσιμώτατοι Ιερείς π. Κωνσταντίνος  Σμαλιός και π. Ισίδωρος Γλυνάτσης.

Κατά τον Εσπερινό παρέστησαν και οι Αιδεσιμώτατοι Ιερείς π. Αμφιλόχιος Σακαλλέρος, Αρχιερατικός Επίτροπος,  ο π. Απόστολος Χατζηνικολάου, ο π. Μιχαήλ Μπουλαφέντης και ο π. Μιχαήλ Μακαρούνας. Ομίλησε ο Σεβασμιώτατος, περί ελεημοσύνης.

Μετά τον Εσπερινό έλαβαν χώρα τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης της Μονής. Ο Μητροπολίτης συνεχάρη την Αδελφή Καλλινίκη δια την ωραία αυτή πρωτοβουλία, ως και τον Άρχοντα της Μ. τ Χ.Ε. Χαρτουλάριο εντιμολογιώτατο κ. Κυριάκο Χατζηδάκη, ο οποίος επιμελήθηκε την τοποθέτηση των βιβλίων. Τέλος η Ηγουμένη, στο ηγουμενείο προσέφερε καφέ και σαρακοστιανά γλυκίσματα.

ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ.Στέφανος, χοροστάτησε κατά τον πρώτο Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Λέρου, συμπαραστατούμενος υπό σύμπαντος του Ιερού Κλήρου της νήσου.

Στο ψαλτήρι έψαλαν κατανυκτικά οι Ιεροψάλτες όλων των ενοριών υπό την διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου πρωτοψάλτου Ελευθερίου Χατζηλάρη.

Κατά τον Εσπερινό ομίλησε σχετικώς ο Θεοφιλέστατος.

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως