Με θρησκευτική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε εφέτος η πάνσεπτος μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών, Σάββα του εν Καλύμνω ασκήσαντος.

Την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, ημέρα της κοιμήσεώς του και της ανακομιδής των Αγίων Λειψάνων του, όρισε η Αγία μας Εκκλησία να τελείται η μνήμη του εξ’ Ανατολικής Θράκης καταγομένου συγχρόνου Αγίου μας Σάββα του νέου, του και μαθητού γενομένου του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 1η Απριλίου 2023, ετελέσθη Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον περικαλλή ιερό ναό του Αγίου Σάββα, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.Παϊσίου και του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και σύμπαντος του Ιερού Κλήρου της νήσου. Παραβρέθηκαν βουλευτές Δωδεκανήσου, τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές και πλήθος ευσεβών προσκυνητών.


ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ

Μετά το πέρας του Εσπερινού και περί ώρα 09:00΄ με 2:00΄ πρωινή, ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παϊσίου.

Την πρωΐαν της Κυριακής, 2-4-2023, εορτή του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών και Προστάτου της Νήσου, Σάββα του εν Καλύμνω, ετελέσθη Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και εγένετο Ιερά Λιτανεία εντός της Ιεράς Μονής, και ανεπέμφθη δέησις, πρό του Σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Σάββα, υπέρ των αποδήμων και των εν θαλάσση πλεόντων αδελφών μας.

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ν.Μαμάκας, Μ.Μέρης, "Kalymnos news"