Με μεγάλη λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος την Κυριακή 4 και Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023.

Ι.ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΠΟΘΙΑΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Το απόγευμα της Κυριακής (4-6-2023), τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Τριάδος στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό στη Πόθια Καλύμνου. Στην ακολουθία του εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και τον εφημέριο του Ναού, ενώ παρέστησαν οι τοπικές αρχές και αρκετοί προσκυνητές απ' όλο το νησί.

Στιγμιότυπα από τον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον εορτάζοντα ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Πόθιας Καλύμνου:


Μετά τον εσπερινό ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι στο προαύλιο του Ναού με εδέσματα που ετοιμάστηκαν με μέριμνα της εκκλησιαστικής επιτροπής και μουσική από τα «Καλιδωνάκια».


Η Ιερά Πανήγυρις επί τη εορτή του Παναγίου και Τελεταρχικού Πνεύματος τελέστηκε και σε πολλούς Ναούς και παρεκκλήσια της Μητροπόλεως.

ΙΕΡΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΕΝΟΡΙΑΣ Θ. Μ. ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΛΕΡΟΥ

Το απόγευμα της Κυριακής, 4 Ιουνίου 2023, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Τριάδος στο πανηγυρίζον ομώνυμο ιερό παρεκκλήσιο της ενορίας του Σωτήρος Χριστού, στο Παντέλι της Λέρου. Στην ακολουθία του εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, πλαισιούμενος από τον εφημέριο π. Νικόδημο Φωκά και τον πρεσβύτερο Γεώργιο Γαμπιέρη, ενώ παρέστησαν και αρκετοί προσκυνητές.


ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ Ι. ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΘΕΩΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ


ΙΕΡΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΠΑΝΟΡΜΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Στιγμιότυπα από τον πανηγυρικό Εσπερινό στο εορτάζον ιερό παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος Πανόρμου Καλύμνου:


ΙΕΡΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΧΑΛΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ν.Μαμάκας, M. Μέρης, Μ.Χαραμαντάς, "Κάλυμνος news"