Σήμερα το πρωί, Κυριακή Ι΄ Ματθαίου, 13η Αυγούστου 2023, ημέρα αποδόσεως της εορτής της Θείας Μεταμορφώσεως και Κυριακή προ της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος χοροστάτησε στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ι. Ναό Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λέρου. Συλλειτουργός του ήταν ο π. Γεώργιος Γαμπιέρης εφημέριος της ενορίας, ενώ το ιερό αναλόγιο διακόνησε ο ιεροψάλτης Όθων Χατζηλάρης.

 

 

 

 

Τέλος ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μνημόσυνο του αειμνήστου ενορίτου Κωνσταντίνου Φραντζή, η οικογένεια του οποίου πολλάκις βοήθησε την ενορία, και απευθυνόμενος στους οικείους και συγγενείς τους προέτρεψε  να τον θυμούνται πάντα, διότι παρά το γεγονός ότι το σώμα έχει χαθεί, η ψυχή του όμως θα σας συνοδεύει καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής σας, και θα χαίρεται από ψηλά σήμερα που κάνομε το μνημόσυνό του.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης ανεχώρησε αεροπορικώς δια την νήσον Αστυπάλαια, όπου θα διάγει τον Δεκαπενταύγουστο εις την Παναγίαν την Πορταΐτισσα.

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως