Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια η νήσος Αστυπάλαια εόρτασε την Κοίμηση και την εις ουρανούς μετάσταση της Κυρίας Θεοτόκου, όπου θησαυρίζεται η Θαυματουργός Ιερά Εικών της Παναγίας της Πορταϊτίσσης (θαυμαστός επέστη εν Αστυπαλαία).

Στις Ιερές Ακολουθίες, τόσο του εσπερινού της παραμονής και των εγκωμίων της Παναγίας, όσο και του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, ο οποίος εποίησε δέηση δια τους όπου γης Αστροπαλίτες. Το ευσεβές πλήρωμα προσήλθε και προσευχήθηκε με ευλάβεια και κατάνυξη ενώπιον της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Πορταϊτίσσης.

Στη Ροδιά – στο προαύλιο του Ναού – κατά το έθος, ακολούθησε παραδοσιακό πανηγύρι, μέχρι και την ανατολή του ηλίου! Τον χορό άνοιξε ομάδα νέων και νεανίδων της Αστροπαλιάς, με παραδοσιακές ενδυμασίες και υπό τον ήχο των τοπικών οργανοπαιχτών και τραγουδώντας «Το Κάστρο της Αστροπαλιάς έχει κλειδί κλειδώνει, μα έχει κοπέλες έμορφες και δεν τις φανερώνει».

Τόσο ο Μητροπολίτης μας, όσο και ο Δήμαρχος του νησιού, χαιρέτησαν τους πανηγυριστές όπως η Μεγαλόχαρη Παναγία η Πορταΐτισσα, η Έφορος και Προστάτης του νησιού, χαρίζει σε όλους υγεία και χαρά!

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: "Adologala.gr", Ι.Μαριάκη