Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, στα Άλιντα Λέρου, διεξήχθη ενημερωτική εκδήλωση για το μεγάλο εθνικό μας θέμα που είναι η υπογεννητικότητα.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Βάσως Ευαγγέλου, το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Be-Live», παρουσίασε το πρόγραμμα της δωρεάν εξωσωματικής γονιμοποίησης, που απευθύνεται και σε κατοίκους του νησιού μας με συγκεκριμένα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

 

Την εκδήλωση καλωσόρισε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, ενώ απηύθυναν χαιρετισμό η Αντιδήμαρχος κ. Ελένη Χέλμη, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Βασιλική Ευαγγέλου και ο Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας της Eurobank, κ. Μιχάλης Βλασταράκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Eurobank για το δημογραφικό ζήτημα, «Μπροστά για την Οικογένεια», η οποία περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων και παροχών, με στόχο τη στήριξη των νέων οικογενειών από τον Έβρο, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα έως και το Καστελόριζο. Οι δράσεις του Σωματείου «Be-Live» τελούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Οι γυναικολόγοι αναπαραγωγής και ιδρυτές της «Be-Live» κ.κ. Βασίλης Κελλάρης και Χάρης Χηνιάδης είχαν την ευκαιρία να περιγράψουν το όραμα, τους στόχους και τις δράσεις της «Be-Live». Συζήτησαν επίσης με τους παρευρισκόμενους, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, για τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, αλλά και για τις προϋποθέσεις σχετικά με τις δωρεάν θεραπείες εξωσωματικής με την υποστήριξη του Σωματείου, που απευθύνονται σε υπογόνιμα ζευγάρια που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις δαπάνες εξωσωματικής γονιμοποίησης.

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως