Την πρωίαν της Κυριακής 9η Ιουνίου 2024 (Κυριακή του Τυφλού), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ημών κ. Παΐσιος, μετέβη στον Ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λέρου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

Μετά του Μητροπολίτου συλλειτούργησε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Γεδεών Μαγκριώτης και ο εφημέριος του Ναού π. Σεβαστιανός Καζηλιέρης. Στο ιερό αναλόγιο έψαλλαν ο Χαράλαμπος Γιαμαίος και Δημήτρης Ντεληγιάννης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμ. Γεδεών Μαγκριώτης, ο οποίος με αφορμή την ευαγγελική περικοπή, επισήμανε ότι η ακλόνητη βάση της αληθινής πίστεως είναι η απόφασή μας να προσφύγουμε στον Χριστό, τον Κύριο της ζωής, της αλήθειας και της αγάπης. Αυτός είναι το Αληθινό Φως και η Ζωή που γεμίζει την ψυχή μας και μας κάνει ικανούς να αναγνωρίζουμε τα άπειρα θαύματα που συμβαίνουν κάθε στιγμή στη ζωή μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης τέλεσε το μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως των αειμνήστων συγγενών του παν. αρχιμ. Γεδεών (Ουρανίας και Μαρίας, γιαγιάς και θείας).


Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας έλαβε χώρα η τελετή λήξης του κατηχητικού σχολείου των μικρών παιδιών της Ενορίας, υπό την ευθύνη του εκπαιδευτικού κ. Αναστασίου Χατζηλάρη, παρουσία των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών. Ο Μητροπολίτης συγκινημένος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον κατηχητή, τα παιδιά και τους γονείς για το ψυχοφελές και θεάρεστο έργο που επιτελείται στην Ενορία.

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως