Κατόπιν εντολής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, την Τρίτη 25 Ιουνίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος συνοδευόμενος από τον Στρατιωτικό Ιερέα του ΓΕΝ Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Ιστρατόγλου Σχη(ΣΙ), επισκέφθηκε την Κ/Φ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» μεταφέροντας την Τιμία Κάρα της Οσίας Γαβριηλίας προς ευλογία και αγιασμό των υπηρετούντων στο πλοίο αυτό και στη συνέχεια τέλεσε την Ιερά Ακολουθία του Αγιασμού.

Η Τιμία Κάρα της Οσίας Γαβριηλίας στην γέφυρα του Πολεμικού μας πλοίου.

Στην σύντομη ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην Αγία και στην πορεία της μέσα στον κόσμο έχοντας αφήσει τον εαυτό της στο σχέδιο και στην οικονομία του Θεού καλώντας και εμάς να πράξουμε κάτι ανάλογο για να έχουμε την χαρά του Χριστού.

Από την πλευρά του ο Στρατιωτικός Ιερέας π. Αλέξιος ευχαρίστησε τον κυριάρχη Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιο για την ευλογία και την άδεια του οποίου δόθηκε αυτή η πνευματική ευκαιρία της κοινωνίας των προσώπων και της Οσίας Γαβριηλίας, καθώς  και τον Θεοφιλέστατο για την μεγάλη αυτή ευλογία που είχε το πλήρωμα να δεχθεί την Τιμία Κάρα της Οσίας και να λάβει την ευχή της στο έργο και στην αποστολή την οποία έχουν να εκπληρώσουν.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος εδώρησε στον Κυβερνήτη την Εικόνα της Οσίας Γαβριηλίας προς ευλογία και προστασία του πολεμικού μας πλοίου και του πληρώματος.

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Πηγή-φωτογραφίες:  “Kranos.gr”