Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε στην Κάλυμνο η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού, όπου πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ναός της νήσου.

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

Βάσει του επισήμου προγράμματος της Ιεράς Μητροπόλεως, στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.Παΐσιος, συμπροσευχομένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ζήλωνος κ.Σεβαστιανού, πλαισιωμένων υπό του Ιερού Κλήρου της νήσου.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ:

Μετά το πέρας του εσπερινού έλαβε χώρα η λιτάνευση της θαυματουργού εικόνας του Χριστού στην παραλιακή οδό του λιμένος της Καλύμνου, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλυμνίων. Παρευρέθηκαν πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, ενώ πλήθη πιστών προσκύνησαν την εικόνα του Χριστού, άναψαν το κεράκι της ευλαβείας τους και παρεκάλεσαν τον Κύριο να ενισχύει αυτούς τους δυσκόλους καιρούς πάντας ημάς.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ:

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Την Κυριακή 6/8/2024, εορτή της Μεταμορφώσεως, ο Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος λειτούργησε στον εορτάζοντα Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού Καλύμνου, μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ζήλωνος κ. Σεβαστιανού, βοηθού του Μητροπολίτου Ατλάντας ΗΠΑ, συλλειτούργησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Ισίδωρος Γλυνάτσης εφημέριος του Ιερού Ναού και ο Ιεροδιάκονος π. Γεράσιμος Πασπάτης και έψαλαν στα ψαλτήρια ο Άρχοντας Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Μανώλης Γιαμαίος και ο κ. Παναγιώτης Κουλιανός. Το Σύμβολο της Πίστεως ανέγνωσε ο κ. Ιωάννης Μαστροκούκος, Δήμαρχος Καλυμνίων. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Ζήλων κ. Σεβαστιανός. Κατά την τάξιν ο Μητροπολίτης μας ευλόγησε τα σταφύλια και στο τέλος απηύθυνε στο πολυπληθές εκκλησίασμα εορτίους ευχάς και ευλογίας.

Ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου π. Ισίδωρος και οι Επίτροποι παρέθεσαν στο πρεσβυτέριο του Ναού καφέ και κατά το έθος μπακαλιάρο τηγανητό, χταποδοκεφτέδες και φρούτο της εποχής. Ο Μητροπολίτης μας εκ μέρους των παρακαθημένων ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα δραστήρια νέα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και ευχήθηκε «καλή Παναγιά».

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Βίντεο-Φωτό:  “Kalymnos news” , Ν.Μαμάκας “Αλήθεια FM” , Μ.Μέρης