Με την δέουσα επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ιστορικού κινηματοθέατρου στο Λακκί της Λέρου, την Κυριακή 24 Μαΐου στις 7:30 το απόγευμα.

Ο Μητροπολίτης μας κ.Παισιος συμπαραστατουμένου υπό του Ι.Κλήρου, ετέλεσε τον Αγιασμό των εγκαινίων και κατόπιν ο Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου κ.Χαρ.Κόκκινος και ο Δήμαρχος Λέρου κ.Τιμ.Κωττάκης αποκάλυψαν με την ελληνική σημαία την μαρμάρινη πλάκα των εγκαινίων.

         

Πολλοί ήταν οι επίσημοι προσκεκλημένοι, αλλά και πρωτόγνωρη η προσέλευση του κόσμου που ήρθε για να τιμήσει αυτή τη στιγμή που όλη η κοινωνία της Λέρου ανάμενε επί σειρά δεκαετιών. Ένα μοναδικό στολίδι τέχνης και πολιτισμού, όχι μόνο για τη Λέρο, αλλά για ολόκληρη τη Δωδεκάνησο.

           

Παρόντες κατά την εκδήλωση ήταν οι Βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ. Αν.Καραμάριος και Αρ.Παυλίδης, ο Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου κ.Χαρ.Κόκκινος, πολλοί Δήμαρχοι από την Δωδεκάνησο, η Έπαρχος κα.Χρ.Σιφουνιού, Δημ.Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολύς κόσμος που γέμισε ασφυκτικά την μεγάλη αίθουσα και τους πέριξ του κινηματοθεάτρου χώρους.

Μετά τα εγκαίνια και τις καθιερωμένες προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις, ο Δήμαρχος Λέρου απένειμε το χρυσό κλειδί της Λέρου στον Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου κ.Χαρ.Κόκκινο.

Τέλος η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσίασε δύο μονόπρακτα, που καταχειροκροτήθηκαν.

Αξίζει να τονισθεί ότι το έργο εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τα ΠΕΠ Ν.Αιγαίου του Γ΄ Κ.Π.Σ.

Επιμέλεια-Φωτογραφίες: Γ.Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως