ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ

Την Κυριακή 28 Ιουνίου βάσει του εκδοθέντος προγράμματος από την Ιερά Μητρόπολη στον Ιερό Ναό της Υπαπαντης του Κυρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εχειροτόνησε στο βαθμό του Διακόνου τον υποψήφιο Ραφαήλ Ρουφα κατά κόσμον Πανορμίτη εν μέσω πυκνου εκκλησιάσματος, το οποιο επευφήμησε τον χειροτονηθέντα με το «άξιος».

         

Ο Μητροπολίτης μετά την χειροτονία απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονηθέντα του ευχήθηκε όπως το Πανάγιον Πνευμα, το οποιο κατηλθε, να τον αγιάση ούτως ώστε να φανη άξιος της διακονίας του και της αποστολης του και του ετόνισε ότι η ιερωσύνη δεν είναι επάγγελμα αλλά υπούργημα και μάλιστα στη σύγχρονη εποχή που ζουμε, ο κληρικός πρέπει να γίνεται φως για να φωτίζη τους χριστιανούς και να τους οδηγη στην τελείωση, αφου κι αυτός πρέπει να ζη και να κινειται εντός της χριστιανικης πίσεως και της Ορθοδοξίας.

         

Ο χειροτονηθείς απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη τον ευχαρίστησε και τον διαβεβαίωσε ότι θα προσπαθήση να φανη άξιος της κλήσεως και της αποστολης του.

Στο τέλος ο λαός με αισθήματα αγάπης και σεβασμου ευχήθηκε στον νέο Διάκονο να είναι άξιος και να υπηρετήση το Aγιο Θυσιαστήριο για πολλά χρόνια. Ο προϊστάμενος του Ιερου Ναου π.Χαράλαμπος και το εκκλησιαστικό συμβούλιο δεξιώθηκαν τον Μητροπολίτη, τους ιερεις και τους πιστούς στο πρεσβυτέριο του Ιερου Ναου με ωραια παραδοσιακά νηστίσιμα γλυκά Καλύμνου.