ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

Το εσπέρας ο Μητροπολίτης μας εχοροστάτησε του Πανηγυρικου Εσπερινου στον νεοεγερθέντα Ιερό Ναό του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Παύλου στους Βοθύνους, τον οποιο Ναό ανήγειρε η ευσέβεια της κυρίας Καλλιόπης Ντόβελου και των τέκνων της.

         

Προ του Εσπερινου ο Μητροπολίτης μας κατά την τάξιν έκανε την προετοιμασία δια τον εγκαινιασμό του Ιερου Ναου τοποθετώντας στο Aγιο Δισκάριο λείψανα Αγίων Μαρτύρων προκειμένου το πρωί να τελέση τα εγκαίνια του Ιερου Ναου.

           

Στο τέλος του Εσπερινου ωμίλησε προβάλλοντας ως πρότυπα τους Αγίου ενδόξους και πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο, στη σύγχρονη εποχή στην οποία ζουμε και κάλεσε τους πιστούς να ακούσουν το μέγα μήνυμα, το οποιο εκπέμπει η εορτή των Αγίων Αποστόλων, τονίζοντας ότι η σωτηρία κάθε ανθρώπου βρίσκεται μέσα στην σταυρωμένη και αναστημένη Εκκλησία του Ιησου Χριστου, για την οποία οι Απόστολοι έδωσαν και αυτό το αιμα τους.

       

Το πρωί της Δευτέρας 29 Ιουνίου έγινε ο Όρθρος  και η τελετή των Εγκαινίων του Ιερου Ναου. Πράγματι ηταν συγκινητική η τελετή των εγκαινίων, ο δε Μητροπολίτης μας εξηγουσε στο εκκλησίασμα την όλη διαδικασία των εγκαινίων.

Ακολούθησε η Θεία Λειτουργία στον εγκαινιασθέντα Ιερό Ναό και στο τέλος ο Μητροπολίτης συνεχάρη τους κτίτορας και ευχήθηκε όπως, ο Ναός αυτός γίνει ορμητήριο στους κτίτορας και τους πιστούς προς σωτηρίαν της ψυχης.