ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

Το εσπέρας της Κυριακης ο Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Aργους. Μετά τον Εσπερινό η Ιερά Μητρόπολις και το Επαρχειο Καλύμνου από κοινου διοργάνωσαν πνευματική εκδήλωση με θέμα «ο Απόστολος Παυλος». Σ΄αυτήν την εκδήλωση ο εξαίρετος στιχουργός κ. Δημήτριος Μπρουχος παρουσίασε το Ορατόριο του Αποστόλου Παύλου ως Αποστόλου των Εθνων. Πράγματι η ωραιοτάτη εργασία του, η μελωδία του, αλλά και η πίστις του στο έργο του Αποστόλου Παύλου συνεκίνησε το πολυπληθές εκκλησίασμα παίρνοντας το μήνυμα ότι ο Απόστολος Παυλος, ο πρωτος μετά τον Ένα, έγινε ο μεταλαμπαδευτής του σωτηρίου έργου του Ιησου.

Το Ορατόριο αυτό επλαισίωσε με την καλλιφωνία του ο ιεροψάλτης του Ιερου Καθεδρικου Ναου Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας Καλύμνου κ. Ιωάννης Λισγάρης εκτελώντας ύμνους γύρω από τη ζωή και το μαρτύριο του Αποστόλου των Εθνων Παύλου.

           

Την πρωΐα τελέσθηκε υπό του Μητροπολίτου μας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ωμίλησε για το έργο των Θεοκηρύκων Αποστόλων. Στο τέλος του Όρθρου εχειροθέτησε αναγνώστη τον φερέλπιδα νέο Σπυρίδωνα Φερμάνη και του ευχήθηκε όπως, εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου ανδρωθη εις άνδρα τέλειον τη πίστει.

      

Ο Μητροπολίτης μας χειροθέτησε στο Οφφίκιο του Οικονόμου τον Εφημέριο του Ιερου Ναου π. Ιγνάτιο Απορέλλη και του έδωσε το δικαίωμα της Πατρότητος, δηλαδή του Πνευματικου της Ιερας Μητροπόλεως. Ο λαός με επευφημίες εδέχθη την προαίρεση του Μητροπολίτου προς τον π. Ιγνάτιο μετά χαράς αναφωνώντας «άξιος».

Ο προϊστάμενος του Ναου των Αγίων Αποστόλων Aργους και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο στον αύλειο χωρο του Ιερου Ναου, ως κατ΄έθος, δεξιώθηκαν τον Μητροπολίτη, τον Ιερό Κληρο και τους πιστούς, οι οποιοι ειχαν κατακλύσει τον πανηγυρίζοντα Ναό εντός και εκτός αυτου.