ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΨΕΡΙΜΟ

 

Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2009 ο Μητροπολίτης μας μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αλικαρνασσου κ. Εμμανουήλ, του Πανοσιωτάτου Αρχιμανδρίτου Μακαρίου Σμαλιού, του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Εμμανουήλ Οθίτη και των Διακόνων Νικολάου Κλήμη και Κωνσταντίνου Σμαλιου διεπερεώθη στην Νησο Ψέριμο με το επιβατικό «ΜΑΝΙΑΪ» του πλοιοκτήτου Δημητρίου Μανιᾶ και πολλων προσκυνητων εκ Καλύμνου.

Ετελέσθη δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία ο Μητροπολίτης μας χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον Ιεροδιάκονο Ραφαήλ Ρουφα.

Ο ευσεβής λαός επεφήμησε τον νεοχειροτονούμενο με το «άξιος» και ο Μητροπολίτης του ευχήθηκε όπως αποβη άξιος λειτουργός του Θείου Θυσιαστηρίου και πατέρας αγαπητός στους ολιγαρίθμους κατοίκους του νησιού. Ετόνισε και πάλιν το σπουδαιο υπούργημα της ιεροσύνης και του ευχήθηκε όπως το κερί που ανάβει και φωτίζει έτσι και αυτός με την κατά Χριστόν ζωή του να ανάβει φωτίζει κάθε ψυχή χριστιανού, που επιζητεί την Θεία χάρη και το άπειρο έλεος παρά του Παντοδυνάμου Θεού.

Απευθυνόμενος ο Μητροπολίτης προς τους ολιγαρίθμους κατοίκους τους παρουσίασε τον νέο εφημέριό τους και τους κάλεσε να τον περιβάλλουν με αγάπη και υϊικόν σεβασμό και αφοσίωση, όπως αγάπη, αφοσίωση, πίστη και σεβασμό επέδειξε και ο Εκατόνταρχος της αναγνωσθείσης Ευαγγελικής περικοπής.

Τον λόγο μετά έλαβε ο Θεοφιλέστατος Aγιος Αλικαρνασσού, ο οποίος νουθέτησε τον νέο κληρικό και του ευχήθηκε την εξ ύψους δύναμη.

Ο πατήρ Ραφαήλ ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη, τον Θεοφιλέστατο, τη σύζυγό του, τους συγγενεις του και το εκκλησίασμα για την αυθόρμητη συμμετοχή και συμπαράστασή τους και ετόνισε ότι θα διακονίση την Εκκλησία του Χριστού με αγάπη, σεβασμό και αφοσίωση.

Στο πρεσβυτέριο του Ναού παρετέθη καφές και γλυκίσματα από την Εκκλησία και από την κ. Τσολάκη Κατίνα στη μνήμη του συζύγου της Αριστείδη.

Ο Μητροπολίτης μας στο νεκροταφειο του νησιου ετέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των αειμνήστων ιερέων του νησιου π. Ιακώβου Τσαγκάρη, π. Ειρηναίου Τσαγκάρη και των εκεισε κεκοιμημένων πατέρων και αδελφων ημων.

Το μεσημέρι, ο π. Ραφαήλ παρέθεσε στον Μητροπολίτη και στη συνοδεία του γεύμα σε εστιατόριο του νησιού.

Περί την 2α  απογευματινή ο Μητροπολίτης μας ανεχώρησε από το νησί μετά της συνοδείας του για την Κάλυμνο.