Την Τετάρτη 12 Αυγούστου, ο Σύλλογος Αιγυπτιωτών Λερίων, διοργάνωσε διάλεξη, στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λέρο, με θέμα «Από το πνεύμα στην ύλη και από την ύλη στο πνεύμα».

 

 

         

 

Την εκδήλωση προλόγισε η ποιήτρια και μέλος του Συλλόγου, Ολυμπία Καράγιωργα, η οποία αναφέρθηκε στο έργο και τους σκοπούς του Συλλόγου και παρουσίασε τον ομιλητή κ.Γιώργο Δέλφη-Κουσανέλλο, επίσης μέλος του Συλλόγου.

Με την σειρά του ο ομιλητής καλωσόρισε τους προσερχομένους στην εκδήλωση και ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ.Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.Παισιο για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας του Συνεδριακού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως, διάβασε δε και την συγχαρητήρια επιστολή του Μητροπολίτου, ο οποίος για ποιμαντορικούς λόγους βρίσκεται στην Νήσο Αστυπάλαια για την εορτή της Παναγίας Πορταϊτίσσης.

Στην επιστολή του ο Μητροπολίτης τονίζει τα εξής:

«Μετά χαρς λαβα τήν πρόσκλησίν Σας καί Σς συγχαίρω διά τήν κδήλωσίν Σας, πού διοργανώνετε στό Συνεδριακό Κέντρο τς ερς μας Μητροπόλεως. Τό θέμα Σας πίκαιρο ες τήν ποχήν μας «πό τό πνεμα στήν λη καί πό τήν λη στό πνεμα», δίδει τό ναυσμα νά σκεφθ κανείς καί νά πε μετά πάσης πίστεως τι Δημιουργός το πνεύματος καί τς λης εναι Ατός Δημιουργός το παντός, Θεός Πατέρας μας. Εχόμενος εόδωσιν τν προσπαθειν Σας, Σς σπάζομαι μέ πατρική γάπη».

 

 

         

 

Το θέμα της διάλεξης ήταν πολύ ενδιαφέρον, το κοινό παρακολούθησε με ιδιαίτερη προσοχή την ομιλία του κ.Γ.Δέλφη-Κουσανέλλου, ο οποίος κατάφερε στην ωριαία διάρκεια της ομιλίας του να αναφερθεί με έξοχη φιλοσοφική ταυτότητα στο νόημα το θέματος.

Μετά το πέρας της ομιλίας εδέχθη τα συγχαρητήρια του ακροατηρίου, ενώ παρετέθη μικρός παραδοσιακός μεζές και κρασί.

Τα μέλη του Συλλόγου Αιγυπτιωτών Λερίων έδωσαν ραντεβού για την επόμενη συνάντησή τους την προσεχή Δευτέρα 17 Αυγούστου, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στα Aλιντα Λέρου, για την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της ποιήτριας Ολυμπίας Καράγιωργα «Χειμώνας στη Λέρο».

 

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες:  Γ.Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως