ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Ο Μητροπολίτης μας συνοδευόμενος υπό του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αμφιλοχίου Σακαλλέρου την Κυριακή 23-8-2009 το εσπέρας, προσκληθείς υπό του Προέδρου του Εκκλησιαστικου Συμβουλίου του Ιερου Ναου Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βοθυνων Καλύμνου π. Παντελεήμονος Γιαννικουρη και των αξιοτίμων μελων, παρέστη στις εκδηλώσεις του χορευτικου συγκροτήματος των νέων του Δήμου Λακατάμιας Κύπρου.

Πράγματι ηταν μια εθνικοθρησκευτική βραδιά κάτω από τη σκέψη του βασανισμένου Κυπριακου λαου, των αδελφων μας Κυπρίων. Οι χοροί, τα τραγούδια και ο όλος Ελληνοκυπριακός παλμός έφεραν στη μνήμη τους αγωνες του Κυπριακου Ελληνισμου διά μία ελεύθερη, ενιαια και ανεξάρτητη Κύπρο. Αγωνες που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Εξοχοτάτου Πρόεδρου της Κυπριακης Δημοκρατίας κ. Δημητρίου Χριστόφια. Τα παιδιά υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου τους παρουσίασαν Ελληνικούς χορούς, η δε πλούσια φιλοξενεία της Εκκλησιαστικης Επιτροπης, πράγματι, ηταν Αβραμιαια.

Παρέστη ο Δήμαρχος των Καλυμνίων κ. Γεώργιος Ρουσσος και μέλη του Δημοτικου Συμβουλίου, η αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου με τον Δημο Καλυμνίων Δήμου της Λακατάμια με επικεφαλης τον Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικου Συμβουλίου.

Την Δευτέρα 24-8-2009 το απόγευμα διεξήχθη φιλικός ποδοσφαιρικός αγωνας ανάμεσα στους Κυπρίους φιλοξενουμένους και νέους της Καλύμνου, ο οποιος έληξε με αποτέλεσμα 4-2.

Δ.Γ.Θ.

ΦΩΤΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: