ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΛΕΡΟΥ, ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗ ΕΝΑΡΞΕΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

 

Η αρχή του νέου σχολικού έτους μου παρέχει σήμερα την μεγάλη ευκαιρία να επικοινωνήσω νοερώς με όλους τους μαθητές, μαθήτριες, δασκάλους και καθηγητές και να ευχηθώ από τα βάθη της καρδιάς μου σε όλους καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά.

Είναι γεγονός ότι, η αρχή μιας νέας σχολικής χρονιάς διαγράφει την εικόνα εκείνη του ωραίου και του αληθινού, πράγμα το οποίο είναι το ιδεώδες μιας συγχρόνου εκπαιδευτικής κοινωνίας, η οποία πληροί τους οραματισμούς μαθητών, μαθητριών, δασκάλων, καθηγητών, και τέλος μίας πολιτείας ευνομούμενης η οποία σκοπό έχει να προσφέρη παιδεία και μόρφωση στους νέους και νέες της Πατρίδος μας.

Η μάθηση παρέχει στο νέο και τη νέα εκείνη την πνευματική δύναμη ώστε να μπορεί ο νέος και η νέα να εκπληρώση τούς οραματισμούς δια μία καλυτέρα ζωή μέσα στην κοινωνία.

Οι νέοι και οι νέες παρά τα πολλαπλά προβλήματα που εμείς οι μεγάλοι τους φορτώνουμε πολλές φορές έχουν ευτυχώς αναπεπταμένες τις κεραίες του πνεύματος τους και πράττουν το καλό, το ωραίο, το ευγενές και προοδεύουν «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου», γεγονός το οποίο θαυμάζει και συγχαίρει κανείς τον νέο και την νέα δια την πρόοδο αλλά και την περαιτέρω πνευματική εξέλιξη.

Με αυτές τις σκέψεις επικοινωνώ νοερώς σήμερα με τους αγαπητούς μαθητές και μαθήτριες και τους εύχομαι καλή και ευλογημένη εκπαιδευτική χρονιά και στους δασκάλους και καθηγητές καλή δύναμη εις το υψηλό και θεάρεστο έργο τους.

Μετ΄ ευχών εγκαρδίων,  

Ο Μητροπολίτης

+ Ο Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Παΐσιος