ΤΕΛΕΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

 

Με την έναρξη της νέας σχολικης χρονιας ο Μητροπολίτης μας ετέλεσε τον Αγιασμό στο 1ο και 4ο Δημοτικό Σχολειο Πόθειας Καλύμνου, στο Νικηφόρειο Γυμνάσιο –Λύκειο και στο ΕΠΑΛ Καλύμνου.

     

Απευθυνόμενος στους μαθητές, μαθήτριες, διδακτικό προσοπωπικό και γονεις τους ευχήθηκε καλή χρονιά, παραγωγική πλαισιουμένη από την άνωθεν Σοφία του Θεου, η οποία κατά τον θειο Παυλο ειναι μεστή παντός αγαθου, αδιάκριτος και ανυπόκριτος. Συνεχάρη με την ευκαιρία αυτή και τους νεοεισαχθέντας στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τόνισε ότι η άμιλλα πρέπει να ειναι ίδιον κτημα των μαθητων προκειμένου να εκπληρώσουν τους υψηλούς οραματισμούς τους. Ετόνισε ιδιαιτέρως την προσπάθεια των εκπαιδευτικων που καταβάλλουν δια να μεταδώσουν τις γνώσεις τους στους μαθητές και μαθήτριες και κάλεσε εκπαιδευτικούς, γονεις και κηδεμόνες των μαθητων να συνεργαστουν δια το κοινό όφελος της μορφώσεως των νέων.

     

Στο Νικηφόρειο Γυμνάσιο –Λύκειο παρευρέθη και ο Δήμαρχος Καλυμνίων, η Νομαρχιακή Σύμβουλος Πόπη Μαύρου, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γεώργιος Θανάτσης. Ο Μητροπολίτης συνοδεύετο από τους Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικου Θρόνου και Πρωτοσυγκελλεύοντα π. Ιωάννη Χαλκίτη, από τους Πρωτοπρεσβυτέρους π. Χριστοφόρο Μελλα, π. Ισίδωρο Γλυνάτση, και Αμφιλόχιο Σακαλλέρο και τους Διακόνους Γεώργιο και Νικόλαο.

     

Τέλος, τον Μητροπολίτη ευχαρίστησαν εκ μέρους της εκπαιδευτικης κοινότητος στα Δημοτικά Σχολεια ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικου Σχολείου Κωνσταντίνος Σταυλας, στο Νικηφόρειο ο Λυκειάρχης κ. Σκεύος Ρήγας και ο Γυμνασιάρχης κ. Στέφανος Κορφιάς και στο ΕΠΑΛ ο Διευθυντής Μανώλης Ιακώβου.

 

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλικαρνασσου κ. Εμμανουήλ συνοδευόμενος υπό του Διακόνου Μιχαήλ Μπουλαφέντη ετέλεσε τον Αγιασμό στο Γυμνάσιο της Ψυλιανης και ευχήθηκε στους μαθητές και εκπαιδευτικούς καλή και ευλογημένη χρονιά.

 

Δ.Γ.Θ.