ΣΥΝΑΞΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ

Με την έναρξη της νέας Εκκλησιαστικης χρονιας ετελέστηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου ο καθιερωμένος Αγιασμός στην ιερατική σύναξη στον Ιερό Ναό της Παναγίας Καλαμιωτίσσης παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αλικαρνασσου κ. Εμμανουήλ και του Ιερου Κλήρου της Νήσου.

 

        

Μετά τον αγιασμό ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο και τον ιερό κληρο για την συμπαράστασίν των στο έργο της τοπικης Εκκλησίας, το οποιο κατά το διαρεύσαν έτος κατ΄ομολογίαν ηταν έτος ευλογημένο και παραγωγικό. Ανεφέρθη στην «Τράπεζα της Αγάπης»και το έργο το οποιο επιτελει, στα κατηχητικά Σχολεια και τις Κατασκηνώσεις, καθώ και στους κύκλους της Αγίας Γραφης και ευχαρίστησε όσους πραγματικά ανιδιοτελως συμμετειχαν στην προσπάθεια αυτή της Μητροπόλεως, ετόνισε δε ότι ο Εφημέριος είναι το μάτι του Επισκόπου στην Ενορία και κάλεσε τους πατέρας και αδελφούς όπως κατά την ιεράν αποστολή τους είναι κοντά στους ενορίτες τους και προπάντων να είναι κοντά στους νέους, οι οποιοι σήμερα στην εποχή που περνουμε έχουν πολλαπλά προβλήματα.

 

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης ανεφέρθη στο Διορθόδοξο Συνέδριο, το οποιο έλαβε χώρα στη Λέρο, στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιερας Μητροπόλεως με άριστα αποτελέσματα. Στο Διορθόδοξο αυτό Συνέδριο έλαβαν μέρος Αρχιερεις, Καθηγητές και Καθηγήτριες του Πανεπιστημίου, Θεολόγοι Κληρικοί, επιστήμονες ψυχολόγοι, δικηγόροι, Μοναχές και Μοναχοί απ΄όλα τα Πατριαρχεια και τις Εκκλησίες της Ανατολης. Η Ιερά Μητρόπολις φιλοξένησε τους συνέδρους επί επταήμερον και παρέσχε πασαν δυνατήν εξυπηρέτησιν προς ευόδωσιν των υψηλων οραματισμων του Συνεδρίου.

Ακολούθησε συζήτησις εκ μέρους του Μητροπολίτου και των Κληρικων για διάφορα διοικητικά θέματα της Μητροπόλεως και έληξε η Σύναξη αφου εκάλεσε ο Μητροπολίτης και ο Θεοφιλέστατος τους ιερεις και διακόνους εν τω συνδέσμω της αγάπης για μία νέα Εκκλησιαστική χρονιά προς δόξαν Θεου.

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Το εσπέρας και ώρα 6 μ.μ. ο Μητροπολίτης και ο Θεοφιλέστατος παρουσία του Ιερου Κλήρου ετέλεσαν τον Αγιασμό στη Σχολή Βυζαντινης Μουσικης για την νέα εκπαιδευτική χρονιά.

 

 

 

Στον αγιασμό έψαλαν παιδιά της Σχολης. Μετά τον αγιασμό ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε όλους εκείνους που συνδράμουν στο έργο της Σχολης, τα μέλη του Δ.Σ., τον Διευθυντή, τους Καθηγητές, τους γονεις και κηδεμόνες των μαθητων, και τα μέσα ενημέρωσης του Νησιου μας και συνεχάρη τα παιδιά για την προσπάθεια που καταβάλουν ώστε να γίνουν μύστες της πατροπαραδότου Βυζαντινης Μουσικης, ιδιαιτέρα δε αναφορά έκανε στους μαθητές και μαθήτριες μεγάλων ηλικιων, που παρά τις υποχρεώσεις των προσέρχονται στα θρανία της Σχολης.

 

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο Διευθυντής της Σχολης κ. Γεώργιος Χατζηθεοδώρου, ο οποιος αναφέρθηκε στη λειτουργία της Σχολης κατά το παρελθόν έτος τονίσας ότι εγράφησαν 120 μαθητές και μαθήτριες, όλων των ηλικιών, και έδωσαν εξετάσεις περίπου 40. Ανακοίνωσε ότι κατά το δεύτερο 15νθήμερο του Οκτωβρίου θα γίνουν κατατακτήριες εξετάσεις από επιτροπή οριζομένη από το Υπουργείο Πολιτισμου, βάσει του κανονισμου της Σχολης.

 

Ο Μητροπολίτης έκλεισε την εκδήλωση με το να καλέσει τους Εφημερίους και τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια να συμβάλουν ώστε τα παιδιά της Σχολης ανερχόμενα στα αναλόγια να αισθάνονται ότι βρίσκονται σε χωρο οικειο του Ναου, και τόνισε ότι πρέπει να δίνεται εκ μέρους των Εκκλησιαστικων Συμβουλίων μικρό φιλοδώρημα για να ενισχύεται ο ζηλος των μαθητων προς το ιερό ψαλτήρι.

Τέλος, το Δ.Σ. δεξιώθηκε τον Ιερό Κληρο, τους γονεις και κηδεμόνες των μαθητων και τους σπουδαστές της Σχολης προσφέροντας αναξυκτικά και γλυκίσματα.

Μπορειτε να δειτε και σχετικό βίντεο:

  

http://www.youtube.com/user/imkalymnoy#play/all

 

http://www.panoramio.com/user/2781675

 

Δ.Γ.Θ.