ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 

Κατόπιν των σχετικων ανακοινώσεων της Ιερας Μητροπόλεως, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου έγινε η έναρξη των Κατηχητικων Σχολείων, διαβάστηκε εγκύκλιος του Μητροπολίτου, ο οποιος Μητροπολίτης μας κάλεσε τα παιδιά να εγγραφουν και να φοιτήσουν στο Κατηχητικό της Ενορίας τους και τους υπενθύμισε ότι «η Εκκλησία του Χριστοῦ είναι ένα μεγάλο Σχολειο διαπαιδαγώγησης των πιστων και θα ζει και θα πορεύεται ανά τους αιωνες με τη χάρη του Παναγίου Πνεύματος.

 

Αγαπητά μου παιδιά, των ανθρώπων οι θεωρίες έρχονται και παρέρχονται, ο Χριστός όμως μένει εις το διηνεκές.

Επομένως το Κατηχητικό Σχολειο θα είναι ανοιχτό κάθε Κυριακή και θα καλει όσους θέλουν και όσες θέλουν να γίνουν μαθητές του Κυρίου».

 

Το εσπέρας της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου 2009 ο Μητροπολίτης μας τέλεσε τον Αγιασμό και έκανε την έναρξη των μαθημάτων της ομάδος των νέων και νεανίδων της Ιερας Μητροπόλεως στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικου Ιερου Ναου του Σωτηρος Χριστου. Η συνάντηση των νέων θα γίνεται κάθε Δευτέρα στις 7.30 μ.μ.

 

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης μας τέλεσε τον Αγιασμό του Κατηχητικου Σχολείου της Ενορίας της Αναστάσεως του Κυρίου, ωμίλησε στα παιδιά για το σκοπό του Κατηχητικου Σχολείου και απευθυνόμενος στις κατηχήτριες, κ. Φανή Τρικοίλη και δ. Ειρήνη Κουκουβα, τις ευχαρίστησε για το έργο που επιτελουν για την διάπλαση των ψυχων των παιδιων.

Τέλος, συνεχάρη τους γονεις και κηδεμόνες των παιδιων που τα παροτρύνουν να γίνουν μαθητές του Κατηχητικου Σχολείου.

 

Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ

Αγαπητά μου παιδιά νέοι και νέες,

Χαίρετε εν Κυρίω  και ενδυναμούσθε εν τω κράτει της ισχύος Αυτού.

Η Εκκλησία μας, η μόνη πηγή σωτηρίας του ανθρώπου, συνεχίζει και πραγματοποιεί στα μέλη της αυτό το απολυτρωτικό έργο του Σωτήρος  Χριστού. Δια το  μεγάλο και σωτήριο αυτό απολυτρωτικό έργο  η Εκκλησία μας  δεν περιορίζεται  μόνο σε τελετουργικές πράξεις, όπως νομίζουν μερικοί, αλλά είναι ισχυρός παράγοντας  ανακαινισμού των ανθρώπων και των κοινωνιών.

Η Ποιμαίνουσα  Εκκλησία  μας δια τον σκοπό αυτό της  διαπαιδαγωγήσης των μελών της  ίδρυσε και λειτουργεί τα Κατηχητικά Σχολεία, δεσμός προσφοράς , προς τους νέους και νέες της Πατρίδας μας.

Το Κατηχητικό Σχολείο όλων των βαθμίδων σκοπό έχει να γνωρίσει ο νέος και η νέα τον Θεό Πατέρα,  τον Δημιουργό του παντός και να εξοικειωθεί, μέσα από τον  λόγο του Θεού, το άγιο  Ευαγγέλιο, στην Πίστη προς τον Χριστό και την Εκκλησία Του. Η διδασκαλία του ευαγγελίου σ΄ όλες τις σχέσεις της ανθρώπινης ζωής δημιουργεί χαρακτήρες  υγιείς, και διαμορφώνει συνειδήσεις ανθρώπων αγνές, καθαρές, γεμάτες αγάπη Χριστού.

Αυτή η ανάγκη της δημιουργίας χρηστών και εναρέτων ανθρώπων και κοινωνιών πάντοτε , αλλ΄ όμως ιδιαιτέρα στην σημερινή εποχή μας, εποχή των πολλαπλών εξελίξεων, και ιδεών καθίσταται πλέον πιο επιτακτική  παρά ποτέ άλλοτε.

Επομένως, η θρησκευτική διαπαιδαγώγηση  των πιστών και ιδιαιτέρως των νέων στα νάματα της ακριβούς Ορθοδόξου πίστης είναι έργο της Εκκλησίας γενικότερα, και της τοπικής  Εκκλησίας ειδικότερα.

Η Ιερά Μητρόπολη μας όπως κατά το παρελθόν έτσι  και τις  μέρες μας  μέλημα της έχει εκτός των άλλων να πλησιάσει τους νέους και τις νέες και μάλιστα τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νησιού μας  και να τους καλέσει να φοιτήσουν στα Κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας τους. Το Κατηχητικό Σχολείο δεν παρέχει σκουριασμένες  ιδέες και διδασκαλίες, όπως θέλουν να πιστεύουν ορισμένοι σύγχρονοι αναμορφωτές της νεολαίας μας .

Το Κατηχητικό Σχολείο διδάσκει Χριστό, Εκκλησία, αγάπη, και αναμορφώνει συνειδήσεις και χαρακτήρες  υγιείς, χριστιανικές, πανανθρώπινες και πάντα  σύγχρονες, όπως τις δίδαξε ο Θεάνθρωπος Ιησούς, ο οποίος είναι χθες και σήμερα ο Αυτός και στους αιώνες.

Αγαπητά μου παιδιά ,νέες και νέοι, στο Κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας σας, το οποίο από σήμερα Κυριακή 11  Οκτωβρίου θα λειτουργήσει  και εφέτος από εμπείρους Ιερείς, Κατηχητές και Κατηχήτριες   θα γνωρίσετε  καλύτερα τον Χριστό, την Εκκλησία Του και θα γίνετε  και εσείς κοινωνοί των πλουσίων δωρεών. Του.

Αγαπητά μου Παιδιά, η Εκκλησία του Χριστού είναι ένα μεγάλο Σχολείο  διαπαιδαγώγησης των πιστών και  θα ζει και θα πορεύεται ανά  τους αιώνες με την χάρη του Παναγίου Πνεύματος. Αυτήν να την πιστέψετε, αυτήν να την ζήσετε  από τώρα πού ακόμα είστε νέοι και δεν θα χάσετε γιατί θα κερδίσετε τον Χριστό που είναι το ΦΩΣ ,η ΖΩΗ, και η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Οι θεωρίες των ανθρώπων έρχονται και παρέρχονται, ο Χριστός όμως μένει στο διηνεκές. Με τις σκέψεις αυτές σας καλώ, αγαπητά μου παιδιά , να γίνεται μαθητές και μαθήτριες του Μεγάλου Παιδαγωγού του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, του Οποίου η χάρις  και το άπειρο έλεος  να είναι μαζί Σας όλες τις μέρες της ζωή Σας.

Μετ ΄ευχών Πατρικών

+ Ο ΛΕΡΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ  ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ