ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ& ΙΟΥΣΤΙΝΗΣ ΣΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΒΟΘΥΝΟΥΣ

 

Ο Μητροπολίτης μας εχοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερου Καθίσματος του Αγίου Κυπριανου την 1/14-10-2009 παρουσία πολυπληθους εκκλησιάσματος.

 

Στο τέλος ωμίλησε και ανεφέρθηκε στο βίο του Αγίου Κυπριανου και της Αγίας Ιουστίνης και ετόνισε την δύναμη της γυναίκας ανά τους αιωνες μέσα στην Εκκλησία και ευχήθηκε στον Πανοσιώτατο Ηγούμενο π. Κυπριανό δια τα ονομαστήριά του.

Μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό ακολούθησε Αγρυπνία.

Τόσο στον Εσπερινό, όσο και στην Αγρυπνία έψαλαν ο Πανοσιώτατος π. Θεόκλητος Σμαλιός, ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Κωνσταντίνος Σμαλιός, δεξιός Ιεροψάλτης του Ιερου Αγίας Τριάδος κ. Ραφαήλ Σμαλιός και ο κ. Πολυκράτης Φελέκης και διηκόνησαν οι Διάκονοι Κυπριανός και Γεώργιος.

 

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ

 

Ο Μητροπολίτης μας εχοροστάτησε στο παρεκκλήσιο της Ιερας Μονης Αγίας Αικατερίνης Καλύμνου κατά τον Εσπερινό της Εορτης του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου κατά το Ιουλιανό Ημερολόγιο στις 2/15-10-2009 παρουσία αρκετου εκκλησιάσματος. Ως γνωστό ο Ναός του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου εντός του χώρου της Ιερας Μονης ανηγέρθηκε υπό της οικογενείας του Ιατρου Ηλία Πουγούνια εις μνημόσυνο των γονέων αυτων.

 

Ο Μητροπολίτης μας ωμίλησε και ανεφέρθηκε στα άρρητα ρήματα, τα οποια ειδε και κατέγραψε ο Ιερομάρτυς της Εκκλησίας μας Aγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης και κάλεσε τους πιστούς να ζήσουν ζωήν αγία, ζωή χριστιανική, διότι αυτό προϋποθέτει το ύψος της θέας Θεου, όπως ακριβως την ειδε και ο εορταζόμενος Aγιος.

 

Δ.Γ.Θ.